"Живея аз във приказния град чудесен!!!.. Живея аз във Китна долина!!!... Ухаеща на дивни аромати, на Розата - Царицата в Света!!!..."

неделя, 27 март 2022 г.

Неделя на Великия пост - Кръстопоклонна

                  Кръстът Господен - Той е нашето Спасение, Утеха, Надежда и Опора! 


                                                               Уважаеми читатели!

Днес Православната църква отбелязва Кръстопоклонна Неделя. На този ден във всеки храм Кръстът се изнася от олтара и се поставя в центъра на храма. Вярва се, че с изнасянето Му през средата на постите, Кръстът дава духовни сили на християните, укрепва вярата им, подкрепя  ги телесно и духовно в нелекия им път за пречистването на сърцата и душите им до Светлия ден на Христовото Възкресение. 

Кръстът остава за поклонение в центъра на храма до следващата неделя.

Да, Кръстът е нашето Спасение, нашата Утеха, Надежда и Опора! Именно чрез Кръста нашият Спасител изкупи греховете на света и пренесе Себе Си в жертва за спасението на всички, всички хора по цялата земя, които вярват в Него и Го следват.

Нека да вървим смело по този Спасителен Път на Вярата, Надеждата и Любовта, знаейки, че  Господ Исус Христос е винаги с нас и ни закриля чрез Своя Честен  Кръст! Амин!

                                        ТРОПАР НА ЧЕСТНИЯ КРЪСТ ГОСПОДЕН

 Спаси, Господи, Твоите люде и благослови Твоето наследие, като даруваш на нашия народ победа над враговете и го запазваш с Твоя Честен Кръст!

* * * 

Нека вестта за силата на Спасителния Кръст Господен достигне до всички хора на тая земя!!!... Нека този Кръст Господен бъде издигнат високо над нашата скъпа Родина, за да има в страната и в сърцата ни МИР, ЛЮБОВ и ДОБРОТА!!!...

Да бъде!!!