"Живея аз във приказния град чудесен!!!.. Живея аз във Китна долина!!!... Ухаеща на дивни аромати, на Розата - Царицата в Света!!!..."

събота, 28 януари 2017 г.

Нашите Ангели Пазители - нека ги Обичаме!!!

Уважаеми читатели!
Всички ние, православно вярващите хора, знаем, че в момента на кръщаването ни Бог ни изпраща Ангел Пазител, който да бъде с нас през целия ни земен път и да ни избавя от всяко едно зло през всички дни на живота ни тук, на тази земя, и който ще бъде с нас там, във Вечността.

Думата "Ангел" означава посланик. Ангелите са служители, които Бог изпраща със Своите заповеди по различните краища на вселената. А Архангелите са началници на тези Божествени посланици.

Обикновено Ангелите се представят с две крила, за да се посочи бързината, с която те се устремяват към различните краища на вселената, за да изпълнят Божиите повеления.
Ние не можем да кажем, как те общуват помежду си, но те беседват един с друг и се разбират помежду си. А когато ние отправяме молитвите си към тях, те разбират езика на нашите души и ни помагат, защото са наши верни духовни Приятели. 

Затова нека се помолим на всички Ангели и на цялото Небесно войнство, предвождано от Архангел Михаил, с тази кратичка молитва:
О, вие кротки, милостиви и всеотдайни Ангели и Архангели, които обитавате в безкраен океан от Божия светлина, любов и слава! Помолете се за всички хора по цялата земя, за да се обичаме с Божията свята и вечна любов! Амин.


              Из кн." Размисли на християнина, посветени на Ангела Пазител"
                                       Библиотека "Молитвено съкровище"
                                                 Изд."Витезда", гр. Костенец