"Живея аз във приказния град чудесен!!!.. Живея аз във Китна долина!!!... Ухаеща на дивни аромати, на Розата - Царицата в Света!!!..."

четвъртък, 13 ноември 2014 г.

За хората с добри, отзивчиви сърца!!!

Самотна майка направи първото дарение за Дома за стари хора в село Фатово, обявена
от „Чисти сърца“                   

 Трогателно!  Млада майка с дете, което отглежда сама, първа се включи в дарителската акция, обявена от „Чисти сърца“ за Дома за стари хора в село Фатово. Донесе 40 лева  в храм „Св. Висарион Смоленски“ в Смолян с думите: „Не са много, но от сърце искам да помогна на децата-доброволци да осъществят успешно благотворителната акция.“ Много са, мила госпожо, бе отговорът. За децата и за старите хора във Фатово са безценни милостивостта, доброто човешко отношение, радостта да се помогне. Най-вече, че не е закърняло, колкото и да е трудно времето, в което живеем, съпричастието към хората в нужда, към общо благородно дело.


Малките доброволци от „Чисти сърца” обявиха благотворителната  акция в полза на Дома за стари хора в с. Фатово след поредното посещение там, за да отбележат четвъртия рождения ден на организацията си. Домът  е познат в страната като добро място за настаняване на самотни възрастни хора или лица, имащи нужда от по-специални грижи. Тук  живеят като в свой дом 86 жени и мъже, половината от които са лежащо болни. „Много е добре тука,  признават  някои домуващи, гледат ни като деца, хранят ни 3 пъти на ден, къпят ни…“  Но децата доброволци разбраха от директорката Петя Пампорова, че не достигат някои дрехи за тях, особено топли чорапи за зимата и бельо, обувки.  

Нека да зарадваме възрастните хора преди Коледа, нека ги стоплим заедно с милостивост и дарителски жест! Нека да разберат, че много хора се поставят на тяхното място и искат да облекчат нуждите им.


Благотворителната акция в полза на Дома за стари хора в село Фатово продължава. Даренията  се приемат през целия месец ноември в Неделното училище на  храм „Св. Висарион Смоленски“ всеки вторник и петък от 16 до 18 часа.

  
Благодарим ви предварително, добри хора!


Невена Делчева, председател на Младежката доброволческа организация
„Чисти сърца“

Росица Примовска, организатор на децата-доброволци и благотворителните акции в „Чисти сърца“