"Живея аз във приказния град чудесен!!!.. Живея аз във Китна долина!!!... Ухаеща на дивни аромати, на Розата - Царицата в Света!!!..."

петък, 16 декември 2011 г.

Нека се Обичаме в името на Господ Иисус Христос - нашият Спасител, Приятел и Учител...


Няма нищо по-велико от Любовта към Бога и Човека в този земен свят, в който живеем всички ние - хората!!!...

Молитва към Господ Иисус Христос за християнско единство в света!

Господи Иисусе Христе, Боже наш, Ти ни заповяда да се молим и работим за благосъстоянието на светата Ти Църква и за единството на всички християни. Лукавият изкусител успя да раздроби Твоя народ на разномислено множество, което не само говори за Твоята свята истина различно, като изпада в разни заблуждения, но и враждува помежду си.

Ако войната между държавите и народите е отречена от Тебе, като всепагубно зло, то колко повече недоразуменията в светата истина и враждата между Твоите чада, на които Ти вмени единството и християнската любов като неотменим дълг.

Затова усърдно Те молим: усили благодатта на Светия Дух върху всички християни в света, за да разберем безпогрешно Твоята евангелска истина, която да ни освободи от недоразуменията и враждите, та като примирени и единомислени братя (и сестри), обединени в Православната ни вяра, в истината и любовта, всички да възпяваме и славим в едната Света, съборна и апостолска Църква Твоето пресвето име и на Твоя безначален Отец,и на единосъщния Твой Дух во веки-веков! Амин!


Из „МОЛИТВЕНИК” ; Синодално издателство, София, 1991 г. /с лека корекция на гл. време/!

...............................................................................................................................................................................................................................................

Молитва за мир в света!

Човеколюбиви Господи, Боже на любовта и мира, простри над нас Твоята могъща закрила. Не допускай раздори и гняв да разделят народите и направи те да заживеят в мир на благословения от Тебе свят. Защото Ти ни заповяда да се обичаме един друг.

Уталожи тъгите, влей балсам в раните, пресуши горчивите сълзи на вдовиците, а сираците окрили с вяра и сили! Просветли сърцата на човеците със светлината на любовта. Угаси враждите и раздорите и премахни причините за всяко разногласие, разпри и войни.

Пропусни през светлите небесни двери слънчевата колесница на мира, който всички жадуваме, и нека той, в съюз с любовта, да стане Владетел на земята!

Не позволявай гняв да помрачава ума на Твоите раби, вдъхни ни разум, за да не пропиляваме силите си за взаимно изтребление, а за мирен, градивен труд и прослава на Тебе, Отец и Син и Свети Дух сега и винаги и во веки-веков! Амин!

Из „МОЛИТВЕНИК” ; Синодално издателство, София, 1991 г. /с лека корекция на гл. време/!