"Живея аз във приказния град чудесен!!!.. Живея аз във Китна долина!!!... Ухаеща на дивни аромати, на Розата - Царицата в Света!!!..."

понеделник, 30 май 2016 г.

Изкуството - прозорец към света

ЧЕТВЪРТА МЕЖДУНАРОДНА ИЗЛОЖБА СЪВРЕМЕННА МАЛКА ГРАФИКА В
ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ – КАЗАНЛЪК

За четвърта поредна година художникът график Петър Бояджиев организира в своя град международната изложба-конкурс МИНИ ПРИНТ /Малка графика/. Домакин на това издание отново е Художествена галерия – Казанлък, в чиито зали експозицията ще бъде на разположение през целия месец юни. Събитието е част от програмата на Фестивала на розата 2016г. 

Международно по характер (с участие на графици от 5 континента), твърде мащабно като участие (в тазгодишното издание на МИПРИНТ участват 85 автори с над 150 графики), авангардно като насока, значимото събитие е очаквано с интерес по много причини, но най-вече затова, че в пълнота отразява състоянието на съвременната световна графика. Подбраните графики са предварително селектирани от международно жури – Рафаел Кенжи от Бразилия, Киничи Маки – Япония и от наша страна съставителя и организатор на конкурса Петър Бояджиев. Самият Петър Бояджиев /Peter Boyadjieff/ е график с богата творческа биография, много международни награди и престижни участия. Негови графики, тези, на съпругата му Даниела Зекина, както и на графиците от журито, също могат да се видят в изложбата извън конкурсната програма.

Международната изложба СЪВРЕМЕННА МАЛКА ГРАФИКА - КАЗАНЛЪК ще бъде открита на 1 юни 2016 година /сряда/ от 18 часа в залата за временни изложби на Художествена галерия – Казанлък – и ще остане до 30 юни 2016 година.