"Живея аз във приказния град чудесен!!!.. Живея аз във Китна долина!!!... Ухаеща на дивни аромати, на Розата - Царицата в Света!!!..."

четвъртък, 3 март 2022 г.

3- ти март - нашият Национален празник


ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ, ПОЧИТАЩИ ПАМЕТТА НА ЗАГИНАЛИТЕ РУСКИ И БЪЛГАРСКИ ВОЙНИ ЗА СВОБОДАТА НА НАШАТА РОДИНА! 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ, ПРЕМИНАЛА ПРЕЗ ТОЛКОВА МНОГО ИЗПИТАНИЯ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ! БЪЛГАРИЯ, ЗЕМЯТА НА КОЯТО Е НАПОЕНА С КРЪВ И СЪЛЗИ! ЗЕМЯТА НА БЪЛГАРИЯ, ОСЕЯНА С КОСТИ И БРАТСКИ МОГИЛИ! БЪЛГАРИЯ, КОЯТО Е НАШАТА РОДИНА И ТЯ Е ЗА ВСИЧКИ И НА ВСИЧКИ, ВСИЧКИ НАС!

ДНЕС, НА ТОЗИ ПАМЕТЕН ДЕН, В КОЙТО СТРАНАТА НИ ЧЕСТВА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СВОЯ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК - 3-ТИ МАРТ; ЧЕСТВА 144 ГОДИНИ ОТ СВОЕТО ОСВОБОЖДЕНИЕ НА ВРЪХ ШИПКА, МОЖЕ ЛИ ДА КАЖЕМ, ЧЕ... "НА ШИПКА ВСИЧКО Е СПОКОЙНО!', ВИЖДАЙКИ РАЗДЕЛЕНОТО БЪЛГАРСКО ОБЩЕСТВО?!... ВИЖДАЙКИ ОГРОМНОТО НАПРЕЖЕНИЕ, СТРАХА И... ОБЪРКАНОСТТА, ЛИПСАТА НА ДУШЕВЕН МИР В СЪРЦАТА НА ХОРАТА, ДОШЛИ ДА СЕ ПОКЛОНЯТ ПРЕД ПАМЕТТА НА ГЕРОИТЕ, ЗАГИНАЛИ ЗА СВОБОДАТА НА РОДИНАТА НИ?!... 

* * *  

ДНЕС НИЕ СМЕ РАЗЕДИНЕНИ, НАСТРОЕНИ ВРАЖДЕБНО ЕДНИ СРЕЩУ ДРУГИ, ЗАБРАВИЛИ ПРОСТАТА ИСТИНА, ЧЕ ВСИЧКИ СМЕ БЪЛГАРИ! ЗАБРАВИЛИ, ЧЕ ТЕ, НАШИТЕ НАЦИОНАЛНИ ГЕРОИ ОТ АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ, ОТ РУСКО-ТУРСКАТА ОСВОБОДИТЕЛНА ВОЙНА, ПРОЛЯХА КРЪВТА СИ ЗА ВСИЧКИ НАС! ЗАБРАВИЛИ, ЧЕ ТЕ, РУСКИТЕ ВОЙНИ, ОТДАДОХА ЖИВОТА СИ СЪЩО ЗА ВСИЧКИ НАС - СВОЯ БРАТСКИ СЛАВЯНСКИ НАРОД!

ЗАТОВА НЕКА СЕ ОБИЧАМЕ И НЕКА ЗАЕДНО ВСИЧКИ ДА ВЪРВИМ НАПРЕД, ПРЕОДОЛЯВАЙКИ ЗАЕДНО, СПЛОТЕНИ ОТ ЛЮБОВТА СИ КЪМ НАРОДА И РОДИНАТА, ВСИЧКИ ИЗПИТАНИЯ ПО СВОЯ ПЪТ, ЗАЩОТО СЪЩАТА ТАЗИ РОДИНА НИЕ ТРЯБВА ДА ЗАВЕЩАЕМ НА СВОИТЕ ДЕЦА И ВНУЦИ, НА НОВОТО ПОКОЛЕНИЕ, КОЕТО ЩЕ ДОЙДЕ СЛЕД НАС!

ДА, НЕКА ДА ВЪРВИМ ЗАЕДНО, ОБЕДИНЕНИ ОТ ЛЮБОВТА СИ КЪМ РОДИНАТА, ОТ БЛАГОДАРНОСТТА В СЪРЦАТА СИ КЪМ ГЕРОИТЕ, ЗАГИНАЛИ ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАЕИЯ, ЗА ДА Я ИМА БЪЛГАРИЯ И ДА ПРЕБЪДЕ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ!