"Живея аз във приказния град чудесен!!!.. Живея аз във Китна долина!!!... Ухаеща на дивни аромати, на Розата - Царицата в Света!!!..."

петък, 14 ноември 2014 г.

Поздравления за децата при храм "Св. Висарион Смоленски"!!!

Шест награди от Митрополията в Пловдив за смолянски деца  


 Пловдивска света митрополия обяви резултатите от проведения конкурс за есе, рисунка и стихотворение по повод Въведение Богородично. Има отличени 6 деца от Смолян.
С благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай Културно-просветният отдел при Митрополията организира конкурс за есе, стихотворение и  рисунка, посветени на  празника Въведение Богородично, който е и Ден на християнското семейство и православната младеж. Срокът бе до 5 ноември. Жури по живопис и литературно жури оцениха постъпилите над 150 творби от цялата Пловдивска митрополия и отличиха 8 рисунки и 8 стихотворения и есета на деца от 1 до 7 клас.  Дадоха и 5 поощрения на участници, които не влизат в  регламента, а са изявили желание да участват –  деца от детската градина и  гимназисти.
От наградените  общо 21 участника в конкурса 6 деца са от Смолян. Те, заедно с ръководителите си, са поканени на 14 ноември  в студиото на Пловдивската православна телевизия на церемония по връчването на наградите. Ритуалът ще извърши  епископ Арсений, викарий на Пловдивския митрополит.
Отличени са 4 рисунки на ученици от Четвърто ОУ „Стою Шишков”Стоян Иванов  е на първо място, Мария Ковачева  на второ, Даниела Николова  на трето, а Надя Молова има поощрение.
За есе първо място печели Елена Щърбанова от Шесто ОУ „Иван Вазов”, а ученичката Ангелина Тихомирова от ПГИ „Карл Маркс” има поощрение. И двете са участнички в Младежкия православен център „Чисти сърца”. А малките наградени художници Стоян и Мария ходят в Неделното училище „Св. Николай Чудотворец“Устово. Поздравяваме наградените!
„Чисти сърца“
На снимката:
„Въведение Богородично“ – рисунка на Стоян Иванов /12 г./, спечелила първа награда в раздела от 5 до 7 клас.