"Живея аз във приказния град чудесен!!!.. Живея аз във Китна долина!!!... Ухаеща на дивни аромати, на Розата - Царицата в Света!!!..."

вторник, 22 април 2014 г.

Великденският брой на вестника на децата от Младежкия център "Чисти сърца"


ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!!!  
УВАЖАЕМИ ЧИТАТЕЛИ!

Предоставям на вашето внимание информацията на Младежкия център "Чисти сърца" към Катедралния храма "Св. Висарион Смоленски", гр. Смолян.
* * *
Излезе от печат Великденският брой на в. „Чисти сърца“

Великденският брой на в. „Чисти сърца“ – Смолян, съдържа много и вълнуващи откровения на младите автори за живота в църквата и извън нея – ежедневието, което радва, но и безпокои. 

Надделява темата за Христовото Възкресение, донесло на човечеството истината, че има живот вечен и за него е нужна през целия си жизнен път да се трудим с вяра и любов. Авторите са деца от 8 до 17-годишни, пишещи и рисуващи чистосърдечно, с уважение към фактите и преживяванията си. 

Публикувани са стихотворения, рисунки и есета за Великден, ролята на Божия Син в живота ни и репортажи от Кукленския манастир, където бяха на духовен лагер по време на Великия пост. Отразена е доброволческата дейност на „Чисти сърца“ и както в края на всяка духовна учебна година има на последната страница колонка-отчет на дейностите на Младежкия православен център „Чисти сърца“ към катедрален храм „Св. Висарион Смоленски“.

В „Благослов“ на първа страница архиерейският наместник на Смолянска духовна околия архимандрит Висарион се обръща към децата, родителите и всички читатели с пожелание да сияе в нашите души Христовата Благодат на Възкресението, което победи смъртта и ни дари живот вечен, да бъде осветен нашият път с правда, любов и мир.

Преди Великден центърът „Чисти сърца“ издаде специална брошура „Да простим!“, посветена на духовната подготовката и посрещането на най-големият християнски празник Възкресение Христово. Подобно издание ще бъде отпечатано и за храмовия празник през юли, също с „доброволчески левчета“ на децата, които ще са и автори.

С благословението на архиерейския наместник архимандрит Висарион на Светли четвъртък /24 април/ от 17 часа „Чисти сърца“ организират Великденски празник пред храма

В концерта ще участват деца от „Чисти сърца“ и приятели от учебни заведения и детска градина. Тогава ще бъдат организирани и творчески ателиета на открито. Великденска изложба на децата от групата по изобразително и приложно изкуство краси входа на църквата.

Чисти сърца“
 * * *
Благодарим на децата от Младежкия център "Чисти сърца" за предоставената информация, като им пожелаваме светъл Великденски празник, а всички читатели нека се чувстват поканени на празничната вечер на децата!