"Живея аз във приказния град чудесен!!!.. Живея аз във Китна долина!!!... Ухаеща на дивни аромати, на Розата - Царицата в Света!!!..."

събота, 11 май 2013 г.

Децата на България - загрижени ли сме за тях?

Патриарх Неофит

"АЗ СЪМ ВСЕМОГЪЩИЯТ БОГ, ХОДИ ПРЕД МЕН И БЪДИ НЕПОРОЧЕН!" 
(Битие 17:1)

Скъпи сънародници!
 

Толкова много говорим, че обичаме децата си, че обичаме страната си, че обичаме всичко онова добро и стойностно, което са ни завещали нашите прадеди.
Говорим, говорим, говорим... Говорим години наред...
А проблеми, проблеми, проблеми - толкова много проблеми имам в страната си, нерешени проблеми, от които не само че се задъхваме, но и все повече и повече не виждаме как да ги разрешим, за да проблесне Светлина в мрака ни... Светлина, духовна светлина, към която все се стремим, все си пожелаваме най-искрено, най-сърдечно, душевен мир, за който жадуваме. Пожелаваме си радост за сърцата и душите ни, която все очакваме. Пожелаваме си едно "ново начало "в живота си, което, за съжаление обаче, все не идва и не идва... Защо ли?!...  


ЗАЩОТО СМЕ СЕ ОТДАЛЕЧИЛИ ТОЛКОВА МНОГО ОТ ПЪРВОИЗТОЧНИКЪТ НА ЖИВОТА - ПЪЛНОЦЕННИЯТ, СМИСЛЕНИЯТ, БЛАГОСЛОВЕНИЯТ ЖИВОТ...
ОТДАЛЕЧИЛИ СМЕ СЕ ОТ ПОДАТЕЛЯ НО САМИЯ ЖИВОТ - БОГ И САМО БОГ!!!
ОТДАЛЕЧИЛИ СМЕ СЕ ОТ НЕГОВОТО СВЯТО СЛОВО, В КОЕТО БОГ Е КАЗАЛ: 

 "БЕЗ МЕНЯ НЕ МОЖЕ ДА ВЪРШИТЕ НИЩО", Т. Е НИЩО ДОБРО, НИЩО ЦЕННО, НИЩО ТРАЙНО И СМИСЛЕНО, НИЩО СТОЙНОСТНО...

 НЕ ИДВА, ЗАЩОТО СМЕ ОТДЕЛИЛИ ДЕЦАТА СИ ОТ ТОЗИ, КОЙТО Е КАЗАЛ: "ОСТАВЕТЕ ДЕЦАТА ДА ДОЙДАТ ПРИ МЕНЕ И НЕ ИМ ПРЕЧЕТЕ, ЗАЩОТО ЗА ТЯХ Е ЦАРСТВОТО НЕБЕСНО!"


ДА, ДА ОТИДАТ ПРИ НЕГО, ПРИ БОЖИЯ СИН, НАЙ-ДОБРИЯТ ИМ ПРИЯТЕЛ! ПРИ ТОЗИ, КОЙТО ГИ ОБИЧА, КОЙТО ИМ СЕ РАДВА, КОЙТО ГИ ЗАКРИЛЯ ОТ ВСЯКО ЕДНО ЗЛО И ЖЕЛАЕ ДА БЪДАТ ТАМ, В НЕГОВОТО ЦАРСТВО НА РАДОСТ И МИР!

ПОЗНАВАТ ЛИ ИЗОБЩО НАШИТЕ ДЕЦА СВОЯТА ВЯРА, ВЯРАТА, ЗАВЕЩАНА ИМ ОТ ТЕХНИТЕ ПРАДЕДИ? ТАЗИ ВЯРА, ВЯРАТА ИМ В БОГА, КОЯТО НИ ПРАВИ ХОРА,  ИСТИНСКИ ХОРА НА ТАЗИ ЗЕМЯ???!!!...


Наскоро бях прочела едно интервю, проведено с Патриарх Неофит, който казва:"ЗАГУБЯТ ЛИ СЕ ОБЩОПРИЗНАТИТЕ  И НЕПРЕХОДНИ ЦЕННОСТИ У ЕДНО ОБЩЕСТВО, ТО Е ОБРЕЧЕНО."

Да, обречено. Обречено да духовно обезличаване. Обречено на нравствена и морална деградация. Обречено на страдания и болки. Обречено на хаос и безпаметност...

"БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА ТРЯБВА ДА ПОЗНАВАТ СВОЯТА ВЯРА"- убеден е Патриарх Неофит.

Години наред се говори за въвеждане на предмета Вероучение в българските училища, /или под друго някакво название/, но проблемът все си остава нерешен от години...

"Няма да се уморим да настояваме за това, че българските деца трябва да познават своята вяра. Във време, в което моралните категории стават все по-относителни и границите между добро и зло, редно и нередно - все по-размити, ние трябва да се върнем към традиционните християнски ценности, които векове наред и при най-тежки обстоятелства, са ни съхранили като народ и достойни личности" - заявява категорично Патриарх Неофит.

Свикнахме да говорим за "криза" в страната ни, с "криза" в целия свят, извинявайки и оправдавайки безсилието си да се справим с проблемите си, които буквално ни връхлитат ден след ден... Не се вслушваме в думите на духовните лица, на наистина интелигентните и мъдри хора, които непрекъснато ни предупреждават за причината за всяка една криза, както и Патриарх Неофит ясно е посочил:

"Всяка криза: икономическа, екологична, политическа, социална, е следствие от духовната криза, т.е. от отдалечаването от Бога и Законите, които Творецът е установил във Вселената, заяви патриарх Неофит. Той допълни, че те са следствие от надделяване на греха, на човешките страсти над любовта. Думата "криза" е гръцка и означава "съд" - съд Божий", обясни Негово светейшество."

...
"Съд " - "Съд Божий"... И това не е достатъчно основателна причина, за да се събудим от дълбокия си сън, ДУХОВЕН СЪН, и да погледнем РЕАЛНОСТТА, която е ТРАГИЧНА...
 

ДА СЕ СЪБУДИМ И ДА КАЖЕМ ВСИЧКИ ЗАЕДНО, КАТО ЕДИН ЧОВЕК:
"ЕТО НИ, ГОСПОД ПРОСТИ НИ! ПРОСТИ НИ, ЧЕ ЗАБРАВИХМЕ, ЧЕ ТИ СИ ВСЕМОГЪЩИЯТ БОГ, ПРЕД КОГОТО ТРЯБВА ДА ХОДИМ И ДА БЪДЕМ
НЕПОРОЧНИ!!!

ПРОСТИ НИ, ЧЕ ПОТЪПКАХМЕ ТВОЕТО СВЯТО СЛОВО, НАРУШАВАЙКИ ВСИЧКИ ТВОИ ЗАПОВЕДИ!!!

ПРОСТИ НИ, ЧЕ ПРОПЪДИХМЕ ОТ СЪРЦАТА СИ ТВОЯТА ЛЮБОВ!!!

ПРОСТИ НИ, ЧЕ ОТДАЛЕЧИХМЕ ДЕЦАТА СИ ОТ ТЕБ, ОСТАВЯЙКИ ГИ ИЗЦЯЛО ПОД ВЪЗДЕЙСТВИЕТО НА ЗЛОТО В ТОЗИ СВЯТ!!! ПРОСТИ НИ! ПРОСТИ НИ И НИ ПОВЕДИ ПО СВОЯ СВЕТЪЛ И СПАСИТЕЛЕН ПЪТ!!!
ЕТО НИ, ГОСПОДИ!!! НИЕ СТОИМ СМИРЕНО, С БЛАГОГОВЕНИЕ И ОБИЧ ПРЕД ТЕБ, И ТЕ МОЛИМ: БЪДИ НИ НАШ БОГ, НАШ ГОСПОД И СПАСИТЕЛ, НАШ ПРИЯТЕЛ И УЧИТЕЛ! БЪДИ НИ ВСИЧКО НАШЕ СЕГА И ЗАВИНАГИ! АМИН."

* * *
Източник за интервюто с Патриарх Неофит: БТА Снимка: Любомир Спиров, БГНЕС
 http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5735031