"Живея аз във приказния град чудесен!!!.. Живея аз във Китна долина!!!... Ухаеща на дивни аромати, на Розата - Царицата в Света!!!..."

сряда, 22 април 2015 г.

Великденският брой на вестник „Чисти сърца“ радва деца и възрастни

   В осем разноцветни и изпъстрени със свежи мисли страници излезе от печат поредното
издание за деца и младежи „Чисти сърца“. Този брой е посветен на Христовото Възкресение
    По повод на най-светлия празник за християните специален благослов  от  първа страница отправя архиерейският наместник на Смолянска духовна околия архимандрит Висарион. Той припомня призива на Христос: „Радвайте се!“ и допълва: „Нека от душа и сърце приемем този поздрав и  да пеем многократно на земята и небето: „Христос Воскресе!“. Моля Възкръсналият Христос да ви благослови и свети, за да бъдем синове и дъщери на Светлината на света".
   Новият Великденски брой на в. „Чисти сърца“ съдържа репортажи, есета, разсъждения, лични мнения за вярата и живота на деца от 8 до 17-годишни, рисунки, посветени на Христовото Възкресение, много снимки
   Отразени са духовните и благотворителни дейности на „Чисти сърца“, приготовлението за Цветница. Има раздели за семейството и за правата и задълженията на децата. И, разбира се, публикувани са  творби с детското отношение към Спасителя на света и Неговата Майка Богородица.
  Вестникът се издава от Младежки православен център „Чисти сърца“ към катедрален храм „Св. Висарион Смоленски“ Смолян.

„Чисти сърца"