"Живея аз във приказния град чудесен!!!.. Живея аз във Китна долина!!!... Ухаеща на дивни аромати, на Розата - Царицата в Света!!!..."

неделя, 27 септември 2015 г.

Блогът на Александър Иванов


Александър:

ОТ КАКВО БЯГАТ "БЕЖАНЦИТЕ" И КАКВО ТЪРСЯТ?! 
събота, 26 септември 2015 г. 

Здравейте, драги читатели на този мой блог, скъпи в Христа Бога братя и сестри!  

Днес ще обсъждаме не толкова духовни въпроси, колкото църковни! 

Всеки един от нас знае, че днес в това трудно време не можем да презрем плачещите за по-висока пенсия, гладните за късче хляб и изобщо отчаяните от Държавната Власт и да приемем бежанците да влязат в нашата "малка" България. Не е ли несправедливо от страна на правителството да храни и приютява бежанците, а българите да предава като показва безразличие?! Несправедливо е, а ЦЪРКВАТА ДЪРЖИ НА СПРАВЕДЛИВОСТТА!
Та ние нямаме нито армия, нито полиция... кои ще ни пазят, ако пуснем тази вълна да нахлуе у нас. Някои "закачалки" с цел да поругаят Бога ще кажат: "Нали има Бог, нали той пази.... а да ви видим като сте смели с него!" Бог затова поставя хора начело на Църквата, ЗА ДА ПАЗЯТ ПАСТВОТО СИ И ДА ГО ВОДЯТ ПО ПЪТЯ НА ХРИСТОВИТЕ ЗАПОВЕДИ!

АЗ ПОДКРЕПЯМ ИЗЦЯЛО

Светият Синод, който зае безупречна позиция в тази сфера и по този начин изрази мнението на трезвомислещия български народ. Всичко останало е лицемерие, късогледство и продажност за дребни сребърници на фона на огромната трагедия, която би ни сполетяла. 

Църковното началие е длъжно по всякакъв начин да пази паството си от съблазни към друга религия, особено, когато то не е дотолкова е запознато с Православната Истина и отделните различни религии, че "само" да се предпази от друговерци и да защити своя избор за вероизповедание!

Идеята тези хора да бъдат приютени временно, а после да бъдат върнати в страните си, е илюзия. Опитът показва, че веднъж пристигнали в Европа, те не могат да бъдат прогонени. До сега призивът за мултикултурализъм създаде хора, родени и израснали в Европа, които извършиха редица атентати... 
Сега, същата тази Европа призовава за интерграция на мигрантите, в резултат на която ще се създават неевропейски анклави в европейските държави. Пълна илюзия е надеждата за тяхната европеизация: възприемане на европейските езици, ценности, култура, традиции. Тези устремени тълпи от хора афишират, , че бягат от война и търсят спасение от смъртта, а на техните табели пише, че искат да живеят в най-богатата европейска страна Германия. Затова аз не разбирам, как така наречените "бежанци" имат право да избират къде да живеят. Какво означава това: отиваме в Германия. Това не е бягство от война.Те не бягат от война, те просто се преселват и търсят по-удобен начин на живот.
Защо ме притеснява инвазията на мюсюлманите в Европа? ...
Какво означава това? Ние живеем в постхристиянско общество, което  все още притежава всички белези на християнската етика и традиции. Тези ценности са заложени в законите на всички страни в Европа и са регулатор на обществено-политическия живот. Шериатът е религиозно-политическа структура, която коренно се различава от европейската демокрация.  Примерите са много, затова ще посоча най-фрапиращите. В шериата хората се делят на правоверни (мюсюлмани) и неверници. Правото е концентрирано изключително върху мъжете мюсюлмани. Жените нямат права.
...
Притеснение относно „бежанците“ има в цяла Европа. Ето някои от тях:
Лидерът на крайната десница в Холандия Геерт Вилдерс нарече вълната от бежанци в Европа "ислямска инвазия" по време на парламентарен дебат, илюстриращ дълбокото раздвоение в страната, предаде "Ройтерс".
...
"Това е инвазия, която заплашва нашия просперитет, сигурност, култура и идентичност", заяви Вилдерс в началото на днешния дебат. Според него фактът, че много от търсещите убежище се отправят на север, говори, че мнозинството от тях не са бежанци, а икономически имигранти.
Анкета от миналата седмица сочи, че близо 54% от холандците са против приемането на още бежанци над вече договорените 2000 души. Съгласно последните предложения на ЕК тази цифра трябва да нарасне до над 9000 души.
 ...
Трябва да бъдем внимателни на кого помагаме! Ако човек има нужда от помощ, ние като християни, трябва да му помогнем. Но ако осъзнаем, че някой се опитва да ни подведе и чрез нашето подвеждане да пострадат жени, деца, старци… това не трябва да се допуска!!!

ПРЕДВАРИТЕЛНО ПРЕДУПРЕЖДАВАМ, ЧЕ НЯМА ПО НИКАКВА ПРИЧИНА ДА КОМЕНТИРАМ ПО-ГОРЕ НАПИСАНОТО ОТ МЕН И НЯМА ДА ПОЯСНЯВАМ ЗАЩО ТАКА МИСЛЯ И ПР.! НЯМА ДА ВЛИЗАМ ВЪВ СПОРОВЕ С НИКОЙ И НИКОИ! НИТО НА ЖИВО, НИТО ВЪВ УЕБ МРЕЖАТА!
* * *
Пояснение: Пълният текст на публикацията може да бъде прочетен тук: 
http://ivanovbg.blogspot.bg/2015/09/blog-post.html