"Живея аз във приказния град чудесен!!!.. Живея аз във Китна долина!!!... Ухаеща на дивни аромати, на Розата - Царицата в Света!!!..."

събота, 21 септември 2013 г.

Славословие към нашия Господ и Спасител

Господи Боже наш!  
Милост и Спасение, Благодарение и Благословение наше.
Всесвети живнодавче и в скърбите помощниче и наставниче. Избави нас, грешните Твои раби.

Излей върху ни Твоят извор на благодат, Иисусе, и направи у нас жилище нетленно, неизменно и трайно.
 
Направи ни дом на Светият Твой Дух, Господи Отче наш, и ни възпитай в Твоето Слово, посади Го в сърцата ни и запечатай Го за вечността.

Нека бъдем проводници на Твоята любов на земята и заедно всички да хвалим Твоето име и на небето, увенчан в слава и великолепие! Да се изливат от устата ни бистри потоци и слова, като медена роса.

Насочи духовния ни взор към висотата на Твоето свято жилище и към спазване на Твоите заповеди.
 
Въведи ни в Твоя божествен чертог и направи ни участници в Царството небесно, дето не престава веселието на всички, които празнуват Твоята победа, Господи, и на онези, които се хвалят с Твоето име.

Направи ни чисти и смирени, като децата пред своите родители. Нека всички усетим Твоето могъщество от святост и да благоговеем и ликуваме в светлината на Твоя образ, Всевишнии. Да възпеем с висок глас Светата Троица, която възпяват всички земнородни и която славословят ангелските войнства. Да възпеем Славата Божия и да се хвалим с Твоите необозрими чудеса и благолепни достояния и благодеяния.

Слава във висините Богу и на земли мир, между човеците - благоволение.

Автор на Славословието към Бога: Симеон Петров 

* * *
Пояснение: Иконката на Божия Син е взета от Фейсбук, от профила на отец Пахомий, на когото сърдечно благодаря!