"Живея аз във приказния град чудесен!!!.. Живея аз във Китна долина!!!... Ухаеща на дивни аромати, на Розата - Царицата в Света!!!..."

петък, 3 януари 2014 г.

Честита Новата 2014 година!


УВАЖАЕМИ ЧИТАТЕЛИ!
ЧЕСТИТА НОВАТА  
2014 ГОДИНА!
НЕКА БЪДЕ МИРНА И БЛАГОДАТНА ЗА ВСИЧКИ ХОРА ПО ТАЗИ ЗЕМЯ!
НЕКА ГОСПОД ИИСУС, СПАСИТЕЛЯТ НА ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО, НИ ИЗПРАТИ СВОЕТО БЛАГОСЛОВЕНИЕ, ДАРЯВАЙКИ НИ ДУХ НА ПОКАЯНИЕ И ПРОШКА НА ГРЕХОВЕТЕ! 
НЕКА ДА ПОСТАВИ ЕДНО НОВО НАЧАЛО - СВЕТЛО И КРАСИВО - В ЖИВОТА НА ВСИЧКИ НИ! АМИН!

ГОСПОДИ, БОЖЕ НАШ!
ЧУЙ МОЛИТВАТА НИ, ОТПРАВЕНА КЪМ ТЕБ, В ТОЗИ КЪСЕН ЧАС НА НОВАТА 2014 ГОДИНА!
* * *
Всеблаги Господи, СПАСИТЕЛЮ НАШ, Който просвети със сиянието на Твоето идване краищата на света, и ни повика в Твоята Света Църква с обещание, че ще наследим нетленни и вечни блага! Милостиво погледни към нас, Твоите раби, не спомняй нашите беззакония, но по Твоето безмерно милосърдие, прости ни всичките прегрешения. Защото, макар и да престъпваме Твоята света воля, не се отричаме от
Тебе, нашия Бог и Спасител. Пред Тебе едничкия съгрешаваме, но само и на Тебе едничкия служим. Само в Тебе вярваме, към Тебе едничкия прибягваме и само Твои раби искаме да бъдем. Сам Ти ни очисти и ни спаси. Сам Ти просвети ума ни, за да вярваме непоколебимо в Тебе, едничкия наш Спасител и Избавител! САМ ТИ ПОВДИГНИ СЪРЦАТА НИ, ЗА ДА ТЕ ОБИЧАМЕ ВСЕЦЯЛО, ЕДНИЧКИ БОЖЕ И ТВОРЧЕ НАШ! САМ ТИ ОПРАВИ СТЪПКИТЕ НИ, ЗА ДА ХОДИМ БЕЗПРЕПЯТСТВЕНО В СВЕТЛИНАТА НА ТВОИТЕ ЗАПОВЕДИ!!!

 О, Господи, Спасителю наш, яви ни Твоята голяма и щедра милост; направи ни да поживеем в светост и правда през всичките дни на своя живот и така да бъдем достойни при Второто славно Твое дохождане да чуем от Тебе милостивата покана в Царството небесно, което ни сподоби да получим и в наслада от неизказани красоти да славим Тебе и Твоя безначален Отец и Вечния Божествен Дух во веки веков! Амин.
* * *
Пояснение: Иконата на Божия Син е от личния албум на д-р Росица Колева; прекрасната зимна картина е взета от Фейсбук, от профила на г-жа Мария Шандуркова. Молитвата към Божия Син е взета от ПРАВОСЛАВЕН МОЛИТВЕНИК на Издателство "Витезда". На всички тях най-сърдечно благодаря!