"Живея аз във приказния град чудесен!!!.. Живея аз във Китна долина!!!... Ухаеща на дивни аромати, на Розата - Царицата в Света!!!..."

сряда, 11 ноември 2015 г.

Свети Мина - покровител на семейното огнище

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, СКЪПИ ЧИТАТЕЛИ!

Днес, 11 ноември, Православната църква чества паметта на Св. Мина - 
покровителят на семейното огнище!
 

Свети великомъченик Мина се чества на 11 ноември. Св. Мина е египтянин по произход, който служел в армията от Котуанската област, от където идва и името му Свети великомъченик Мина Котуански. Той изповядвал християнската вяра и след като римските царе издали указ да бъдат избити всички християни, той се оттеглил от армията и отишъл в пустинята, където се отдал изцяло на християнската вяра.
 

Смята се, че Св. великомъченик Мина е покровител на семейството, самотните жени, пътниците, бездомните, сираците, жените, които не могат да заченат, знахарите и лечителите.
Хората, които са се молели пред иконата на Свети Мина или в негов манастир, твърдят, че той прави чудеса. Стига човек да отиде с истинска вяра и отворено сърце, няма как светецът да не чуе молитвите му.
 

Стотици са жените ходят там и се молят на Св. великомъченик Мина да заченат, а след това се връщат в манастира му, за да кръстят децата си, казвайки: „Това е чудо! ”.
 

Друго чудо, което прави молитвата към Светеца, е да дарява с благополучие семейството и да скрепява разклатените бракове. Много семейства споделят, че молитвата, отправена съм Св. Мина, им е помогнала да разрешат проблемите си и да дарят нов живот на връзката си.
* * * 
Източник: Фейсбук - https://www.facebook.com/eli.zareva.5/posts/703176549784615?notif_t=close_friend_activity