"Живея аз във приказния град чудесен!!!.. Живея аз във Китна долина!!!... Ухаеща на дивни аромати, на Розата - Царицата в Света!!!..."

понеделник, 14 октомври 2013 г.

Призив на свещ. Васил Василев

   
Призовавам всички приятели, ако случайно носят червено конче на ръката си УЖ за късмет и против уроки  - ДА СИ ГО МАХНАТ, А И ОТ ДЕЦАТА СИ, защото това е срамен езически обичай И НЕ Е ХРИСТИЯНСКИ!
   Няма никаква полза от тази глупава и суеверна "мода". Ние нали сме ПРАВОСЛАВНИ ХРИСТИЯНИ?
  Ако ДА, то тогава да носим ЗАДЪЛЖИТЕЛНО нагръдно осветено от свещеник православно кръстче и да сложим такива на вече кръстените си деца и да вярваме, че СВ. КРЪСТ е нашата най-голяма защита от всяко зло!
Свещеник ВАСИЛ ВАСИЛЕВ
свещенослужител в храм "СВ. ТРИ СВЕТИТЕЛИ", гр. ШУМЕН
* * *
Кина Златева: АМИН! АМИН! АМИН!

  • Аз също съм виждала много млади и интелигентни хора със завързани червени кончета на ръката си, както и малки дечица със завързани червени кончета на ръчичиките, за да бъдат предпазени от уроки... 
    Но едва ли се замисляме как едно такова конче, може да има силата да ни защити от злото???!!!... Просто вярваме в това, което сме чули или прочели някъде, и бързаме да го направим и ние... И може би не защото не вярваме, "че Св. Кръст е нашата най-голяма защита от всяко зло", а просто не знаем това... 
    Но ето: Бог чрез Своя служител ни посочва тази истина!!! Остава само да се вслушаме в призива му, ДА МУ ПОВЯРВАМЕ и ДА ЗАМЕНИМ "червените кончета" с ОСВЕТЕНИ КРЪСТЧЕТА, за да имаме Божията защита навсякъде и във всичко в живота си!!! 
    Пиша това, защото съм се убедила в силата на Кръста от личен опит и от опита, който имам със свои близки и познати. Затова и хората, убедили се в тази истина, НИКОГА НЕ СЕ РАЗДЕЛЯТ СЪС СВОЕТО КРЪСТЧЕ!!!