"Живея аз във приказния град чудесен!!!.. Живея аз във Китна долина!!!... Ухаеща на дивни аромати, на Розата - Царицата в Света!!!..."

четвъртък, 14 април 2016 г.

Заедно, с Божията помощ, можем всичко!!!

Уважаеми читатели!
Нека по повод предстоящия изключително светъл празник Възкресение Христово, с Божията помощ, извършим добро дело, помагайки на човек, изпаднал в беда, като зарадваме сърцето му с малкото добро, което ще направим за човека до себе си – наш брат по вяра, съсед, колега, познат, приятел, непознат човек, изпаднал в беда, и пр. Нека помним, че малкото добро, направено в името на Бога на нуждаещите се хора, носи добро и на нас самите, на нашите деца и близки, а преди всичко то, малкото добро, направено безкористно на някого, носи добро за нашата безсмъртна душа!!!

Третият ЗОВ ЗА ПОМОЩ е на една самотна жена, вдовица от гр. Бяла Слатина, обл. Врачанска - Донка Вълова Кръстева.
 

Жената е пострадала от наводненията през месец август 2014 г. Наводнения, които оставиха без дом множество хора... Тази жена все още живее във фургон, в който може да остане до края на годината, по нейните думи в писмото й... А ето и редове от писмото й, в което с толкова искреност и болка моли за помощ, защото САМА не може да се справи с огромния проблем, който има:
„ Аз пострадах от наводнението, а къщичката, която имах – всичко в нея се разруши, до основи. Със заеми направихме една малка постройка и стигнахме до покрива, поставихме го, но за друго няма средства – за прозорци, врати, ток, вода. Вече не ми е по силите с една малка пенсия - и дъщеря ми е с малка заплата. Двете сме сами, нямаме род, няма кой да ни помогне да се прибера в моя си дом, за всичко очаквам на малката си пенсия, но уви – не стига. От Съвета ми помогнаха малко с каквото можаха. Сега очаквам да се намерят ДОБРИ ХОРА да ни подкрепят.“
 

Самотната жена е посочила в писмото си, че и дъщеря й /с която аз лично съм разговаряла вече два пъти по телефона / е също самотна, няма свое семейство, работи в София и живее на квартира, т. е. и двете са едни самотни жени, които сами не могат да разрешат този проблем...
 

Молбата на Донка Кръстева е следната: ако може някои добри хора да помогнат за довършителните дейности по завършване на новия й дом, изграден до груб строеж!!!
Тя разчита на състраданието и човечността на хората от различните строителни бригади, извършващи безвъзмездно ремонти дейности, както е тази бригада от предаването по BTV „Моят дом“, която може да им помогне в този толкова труден за нея момент!!!

 

Хубаво е да се отзовем и с финансова помощ на тези добри хора /майка и дъщеря, изпаднали в беда/, помнейки, че всеки от нас може внезапно да се окаже в подобна ситуация...
 

Това е адресът, на който желаещите могат да направят това:
гр. Бяла Слатина – 3200
обл. Врачанска
ул. Димитър Благоев, фургон №2
/Бившият техникум по облекло/
Донка Вълова Кръстева
0878 949244

А ето и банковата сметка на тази добра, отрудена жена, вдовица при това:
IBAN: BG89STSA93000017433753
Донка Вълова Кръстева


От името на тази самотна жена, а също и от свое име - благодаря на всички, които ще откликната на този Зов за помощ!!!
Бог да благослови всички ни!

Амин.