"Живея аз във приказния град чудесен!!!.. Живея аз във Китна долина!!!... Ухаеща на дивни аромати, на Розата - Царицата в Света!!!..."

четвъртък, 22 януари 2015 г.

Великите Божии чудеса - те и днес достигат до целия свят

Чудо в Йерусалим, гълъб кацна на патриаршеския жезълЧудо в Йерусалим - гълъб кацна в река Йордан!!!

Чудо в Йерусалим предизвика вълнение из цял свят. Гълъб кацна на патриаршеския жезъл, докато беше край река Йордан.

По стар стил, днес  / 19.01. / се празнува Богоявление, а по традиция патриархът заедно с първосвещениците се спусна към бреговете на река Йордан,  за да хвърли кръста. 
Докато светиня му бе във водата, бял гълъб долетя и кацна върху патриаршеския жезъл на патриарх Теофил.
Според вярванията при кръщението на Иисус на река Йордан, над него се е отворила небето, и кацнал Светият дух във вид на гълъб, а днес също бял гълъб кацна на жезъла на патриарха.

Чудо в Йерусалим, гълъб кацна на патриаршеския жезъл.
Новината веднага обиколи социалните мрежи, а снимката бе споделена от милиони миряни по цял свят.
Чудото, което мнозина възприеха като повторение на библейското явяване на Бог, предизвика невиждан отзвук в мрежата. Милиони християни изпаднаха в благочестиво умиление при вида на уникалния кадър.

По стар стил днес / 19.01. / се чества Богоявление.
Невероятното чудо в Йерусалим припомни и библейските легенди за покръстването на Иисус Христос.
Според християнската религия Христос, когато навършил 30 години, дошъл на река Йордан, за да бъде кръстен от Йоан. Усещайки, че пред него се намира месия, свети Йоан Кръстител посреща Иисус с думите: „Ти трябва да ме кръстиш, а идваш при мен аз да те кръстя“. Иисус му отговоря: „Остави Ме сега, защото така подобава да изпълним всичко“. След тези думи, Иисус влязъл в река Йордан, за да бъде кръстен от Йоан. Тогава, над него се е отворило небето и Светия Дух слязъл на земята във вид на гълъб, което е и основната причина, заради която днешното събитие се смята за чудо.

Това не е първото чудо в Йерусалим, което се наблюдава всяка година. Смята се, че на Великден небесен огън слиза в храма на Божи гроб и именно този огън се разнася из целия свят. Самият йерусалимски патриарх разказва за чудното явление, което се случва само веднъж в годината. Винаги на Великден и винаги на Велика събота.
 * * *
Автор: