"Живея аз във приказния град чудесен!!!.. Живея аз във Китна долина!!!... Ухаеща на дивни аромати, на Розата - Царицата в Света!!!..."

петък, 16 септември 2011 г.

Покана от Децата към Младежкия център "Чисти сърца" до всички читатели!


Да празнуваме заедно!

Заповядайте на нашия голям и красив празник

Да пазим децата на пътя с Вяра, Надежда, Любов!

Той ще се проведе на 17 септември /събота/ т.г. от 17 часа пред катедралния храм „Свети Висарион Смоленски” в Смолян, посветен на християнския празник „Вяра, Надежда, Любов и майка им София” и по повод началото на новата учебна 2011/2012 година.

С песен и танц, с радост и усмивки нека заедно да си пожелаем успехи!

Празникът ще започне с молебен за здравето и преуспяването на учениците, родителите и учителите, който ще бъде отслужен от секретаря на Архиерейското наместничество отец Запрян Шиков, предстоятеля на храма „Свети Висарион Смоленски” отец Димитър Михайлов и други духовници.

След това пред храма ще започне детското тържество. Децата от „Чисти сърца” са подготвили на открито 6 ателиета за творчество и спортни игри, с което ще стартира националната кампания по пътна безопасност под надслов Заедно можем да спасим живота на милиони хора!”

Организатори сме Младежки православен център „Чисти сърца”, Областна дирекция на МВР и Районна здравна инспекция, с подкрепата на Младежкия БЧК и Превантивно-информационния център по наркомании към община Смолян.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

Този празник ще бъде подобен на празника, който проведохме пред храма на 4 юни, посветен на Месеца срещу дрогата, с което установяваме традиция в началото и в края на учебните години децата на Смолян да се събират заедно и по свой начин да участват във важни събития и кампании.

Забележка: Архиерейският наместник архимандрит Висарион няма да може да присъства на детския празник, тъй като по същото време ще бъде в Берлин като член на българската делегация за отбелязване на двойния юбилей на Западно и Средноевропейският митрополит Симеон – 85 години от рождението му и 45 години задгранично служение, водена от Пловдивския митрополит Николай.

На 17 септември – празника „Вяра, Надежда, Любов и майка им София” - Пловдивският митрополит Николай ще връчи на юбиляра от името на Светия Синод на Българската православна църква най-високия църковен орден - "Св. Йоан Рилски - първа степен, златен".

Нашата делегация ще занесе в Берлин и частица от Кръста Господен от манастира „Св. Троица в Кръстова гора за поклонение от българите, които живеят в немската столица.

Децата от Младежкия център "Чисти сърца", гр. Смолян

На лагер в Гърция


Интересна информация за децата от Младежкия център "Чисти сърца" към храм "Св. Висарион Смоленски", гр. Смолян!


15 деца от клуба по журналистика към Младежкия православен център „Чисти сърца” бяха на 4-дневен поклоннически и творчески лагер в Авдира, Гърция.

В наета къща на брега на Бяло море децата успяха да реализират мечтата си да творят в нашата южна съседка и да посетят забележителни места там.

Преди влизане в Ксанти се поклониха на Света Богородица в едноименния манастир, където бяха посрещнати от една монахиня и "почерпени" с нафора.

Посетиха също манастира „Свети Николай” в Порто Лагос и
Археологическия музей в Авдира.

Отдъхвайки си и радвайки се на природните красоти, децата-журналисти отделиха време и за подготовка на празника на 17 септември пред храм "Св. Висарион Смоленски" под надлсов:

"Да пазим децата на пътя с Вяра, Надежда, Любов".

Изготвиха сами сценария за този празник и определиха 6-те ателиета за детско творчество на открито. Едно от тях ще бъде за рисуване върху миди,
събрани на брега на Бяло море.


Автор на поднесената информация: Росица Примовска