"Живея аз във приказния град чудесен!!!.. Живея аз във Китна долина!!!... Ухаеща на дивни аромати, на Розата - Царицата в Света!!!..."

петък, 16 септември 2011 г.

Покана от Децата към Младежкия център "Чисти сърца" до всички читатели!


Да празнуваме заедно!

Заповядайте на нашия голям и красив празник

Да пазим децата на пътя с Вяра, Надежда, Любов!

Той ще се проведе на 17 септември /събота/ т.г. от 17 часа пред катедралния храм „Свети Висарион Смоленски” в Смолян, посветен на християнския празник „Вяра, Надежда, Любов и майка им София” и по повод началото на новата учебна 2011/2012 година.

С песен и танц, с радост и усмивки нека заедно да си пожелаем успехи!

Празникът ще започне с молебен за здравето и преуспяването на учениците, родителите и учителите, който ще бъде отслужен от секретаря на Архиерейското наместничество отец Запрян Шиков, предстоятеля на храма „Свети Висарион Смоленски” отец Димитър Михайлов и други духовници.

След това пред храма ще започне детското тържество. Децата от „Чисти сърца” са подготвили на открито 6 ателиета за творчество и спортни игри, с което ще стартира националната кампания по пътна безопасност под надслов Заедно можем да спасим живота на милиони хора!”

Организатори сме Младежки православен център „Чисти сърца”, Областна дирекция на МВР и Районна здравна инспекция, с подкрепата на Младежкия БЧК и Превантивно-информационния център по наркомании към община Смолян.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

Този празник ще бъде подобен на празника, който проведохме пред храма на 4 юни, посветен на Месеца срещу дрогата, с което установяваме традиция в началото и в края на учебните години децата на Смолян да се събират заедно и по свой начин да участват във важни събития и кампании.

Забележка: Архиерейският наместник архимандрит Висарион няма да може да присъства на детския празник, тъй като по същото време ще бъде в Берлин като член на българската делегация за отбелязване на двойния юбилей на Западно и Средноевропейският митрополит Симеон – 85 години от рождението му и 45 години задгранично служение, водена от Пловдивския митрополит Николай.

На 17 септември – празника „Вяра, Надежда, Любов и майка им София” - Пловдивският митрополит Николай ще връчи на юбиляра от името на Светия Синод на Българската православна църква най-високия църковен орден - "Св. Йоан Рилски - първа степен, златен".

Нашата делегация ще занесе в Берлин и частица от Кръста Господен от манастира „Св. Троица в Кръстова гора за поклонение от българите, които живеят в немската столица.

Децата от Младежкия център "Чисти сърца", гр. Смолян