"Живея аз във приказния град чудесен!!!.. Живея аз във Китна долина!!!... Ухаеща на дивни аромати, на Розата - Царицата в Света!!!..."

сряда, 18 април 2012 г.

Во Истина Христос Воскресе!



Во Истина Христос Воскресе!

Всяко дарование на Светлото Христово Възкресение сугубо да се излива над Вас, Г-жо Златева, и над Вашите чеда!

Бог да благослови всичките Ваши благи начинания, раздавайте любов на хората, за да получавате Божествената остократена!


Мир, светлина, топлина, премъдрост, красота и обич - всяко благо от всей души, приемете от нас в Деня, Който Бог Е Сътворил - нека се зарадваме и развеселим

в Него!

Христос Возкресе!


Oтец Петър Маджаров и семейството му с благодарност и обич в Господа
!

(Това благопожелание можете да го публикувате във Вашия блог - то е израз на нашето отношение към мисията, която имате чрез литературните си дарби и богословска практика в него.)

* * *

Благодаря много на отец Петър Маджаров за Чудесното Благопожелание от името на цялото му семейство! Едно прекрасно семейство, всецяло отдадено в служба на Бога, на Църквата и хората, в служба на България на народа ни - на нашия отруден, изстрадал народ!

Точно в навечерието на този Светъл празник - Възкресение Христово, 2011 година - блогът ми беше подготвен в седмицата от Цветница до Възкресение Христово от един богослов, на когото също най- сърдечно благодаря!

ПОЖЕЛАВАМ СВЕТЛИНАТА НА ВЪЗКРЪСНАЛИЯ БОЖИЙ СИН ДА ОЗАРЯВА ПЪТЯ НА ВСИЧКИ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДОБРИ ХОРА (ДУХОВНИЦИ, БОГОСЛОВИ, ПУБЛИЦИСТИ, ТВОРЦИ, ЖУРНАЛИСТИ, РЕДАКТОРИ НА САЙТОВЕ И ПР.), КОИТО СЕ ВКЛЮЧВАХА В БЛОГА МИ СЪС СВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ ПРЕЗ ТАЗИ ЕДНА ГОДИНА, КАКТО И НА ВСИЧКИ ЧИТАТЕЛИ НА БЛОГА, НА КОИТО СЪЩО НАЙ-СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ ЗА ИСКРЕНИТЕ ИМ ОТЗИВИ!

БЛАГОДАРЯ И НА ДЕЦАТА ОТ МЛАДЕЖКИЯ ЦЕНТЪР "ЧИСТИ СЪРЦА", КОИТО ВИНАГИ НИ ИНФОРМИРАХА ЗА СВОИТЕ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ИНТЕРЕСНИ И ПОЛЕЗНИ ИНИЦИАТИВИ!

БЛАГОДАРЯ НА СЛУЖИТЕЛКИТЕ ОТ ХУДОЖЕСТВЕНАТА ГАЛЕРИЯ ГР. КАЗАНЛЪК, КОИТО ВИНАГИ ИЗПРАЩАХА СВОИТЕ ПОКАНИ КЪМ ЧИТАТЕЛИТЕ НА БЛОГА ЗА ВСЯКА НОВА ИЗЛОЖБА НА ТВОРБИ ОТ ИЗОБРАЗИТЕЛНОТО ИЗКУСТВО НА НАШИ И ЧУЖДИ ХУДОЖНИЦИ И СКУЛПТОРИ!

БЛАГОДАРЯ НА ЕЛИ ЗАРЕВА И НА АНТОНИЯ ТИБЕРОВА, КОИТО С ИЗКЛЮЧИТЕЛНА РАДОСТ ПРЕДОСТАВЯХА СНИМКИ ОТ СВОИТЕ АЛБУМИ В Netlog ЗА ПУБЛИКАЦИИТЕ В БЛОГА!

БЛАГОДАРЯ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МНОГО НА ОТЕЦ ВАСИЛ ВАСИЛЕВ, КОЙТО НЕ САМО МИ ИЗПРАЩАШЕ РЕДОВНО СВОИТЕ МАТЕРИАЛИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ВИДЕОКЛИПОВЕ СЪС СВОИ ПРОПОВЕДИ, НО И ВИНАГИ БЕШЕ БЛИЗО ДО МЕН СЪС СВОИТЕ ДУХОВНИ НАСТАВЛЕНИЯ И МОЛИТВИ!

БЛАГОДАРЯ НА МЛАДЕЖА-БОГОСЛОВ, КОЙТО НЕ САМО ПОДГОТВИ БЛОГА МИ, БЕЗ ДА БЕШЕ ПОМОЛЕН ЗА ТОВА, НО И МЕ ОБУЧИ (ДИСТАНЦИОННО), ЗА ДА МОГА ДА СЕ СПРАВЯМ САМОСТОЯТЕЛНО И ДА БЪДА НЕЗАВИСИМА ОТ ВСИЧКО, НО И ВИНАГИ МИ ПОМАГАШЕ, КОГАТО СЕ НУЖДАЕХ ОТ ПОМОЩТА МУ! Не споменавам името му - Бог го знае и нека го благослови по Своята Си воля и любов! Амин.

БЛАГОДАРЯ И НА СВОЯ ДУХОВЕН ОТЕЦ, НА СВОЯ ДУХОВЕН ИЗПОВЕДНИК (ОТЕЦ ТЕОДОР) ЗА МОЛИТВИТЕ МУ ЗА МЕН, ЗА ДУХОВНАТА МУ ПОДКРЕПА И ОБИЧ, ИНТЕРВЮТО С КОГОТО ЩЕ БЪДЕ ВКЛЮЧЕНО ТЕЗИ ДНИ В БЛОГА!

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МНОГО БЛАГОДАРЯ СЪЩО НА:

- НА ОТЕЦ ЗАХАРИЙ ДЕЧЕВ, КОЙТО ПРЕДОСТАВИ ВСИЧКИТЕ СИ ТВОРБИ ОТ НОВАТА СИ ХРИСТОМАТИЯ ЗА ПУБЛИКАЦИЯ И ДУХОВНА ПРОСВЕТА НА ЧИТАТЕЛИТЕ!


- НА БОГОСЛОВА-ПИСАТЕЛ МАРТИН РАЛЧЕВСКИ, КОЙТО ТОЛКОВА ЧЕСТО МИ ИЗПРАЩАШЕ НЕ САМО СВОИ ТВОРБИ, НО И ВСИЧКО ОНОВА ХУБАВО И ПОЛЕЗНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА БЛОГА, КОЕТО Е ОТКРИЛ НЯКЪДЕ В ИНТЕРНЕТ!

- НА МАГИСТЪРА ПО БОГОСЛОВИЕ ВИТАЛИЙ ЧЕБОТАР, КОЙТО НЕ САМО ИЗПРАЩАШЕ СВОИТЕ МАТЕРИАЛИ ЗА БЛОГА, НО ИЗЯВИ ЖЕЛАНИЕ ДА ВОДИ РУБРИКАТА "АЗБУКА НА ПРАВОСЛАВИЕТО", ЗА ДУХОВНАТА ПРОСВЕТА НА ЧИТАТЕЛИТЕ!


- НА ПИСАТЕЛЯ-БОГОСЛОВ ИВАН НИКОЛОВ ОТ ИЗД. "ВИТЕЗДА",КОЙТО АКТИВНО НИ СЪТРУДНИЧИ СЪС СВОИ ТВОРБИ ОТ КНИЖКИТЕ И ДЕТСКОТО СПИСАНИЕ "БИСЕРИ ЗА ДЕЦА", КОЕТО ИЗДАВА ГОДИНИ НАРЕД!

- НА МАЙКА ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА, КОЯТО РЕДОВНО НИ СЪТРУДНИЧИ С МАТЕРИАЛИ ОТ КНИГИТЕ СИ - НАЙ-АКТИВНАТА РАЗПРОСТРАНИТЕЛКА НА ДЕТСКОТО НИ СПИСАНИЕ "БОЖЕСТВЕНИ ИСКРИЦИ", ОТКАКТО ИЗЛИЗА, ВЕЧЕ 12-ТА ГОДИНА!

- НА
Д-Р РОСИЦА КОЛЕВА ОТ САЙТА НА "ВСЕМИРНОТО ПРАВОСЛАВИЕ" ЗА УЧАСТИЕТО Й С МАТЕРИАЛИ В БЛОГА ОТ НЕЙНИЯ САЙТ И ЗА НЕЙНАТА ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ДУХОВНА И МОРАЛНА ПОДКРЕПА ПРЕЗ ТАЗИ ЕДНА ГОДИНА!

- НА ЖУРНАЛИСТКАТА
РОСИЦА ПРИМОВСКА ЗА ПОДДЪРЖАНЕТО НА НАШЕТО ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПОЛЗОТВОРНО СЪТРУДНИЧЕСТВО ПРЕЗ ЦЯЛАТА ТАЗИ ЕДНА ГОДИНА МЕЖДУ МЛАДЕЖКИЯ ЦЕНТЪР И БЛОГА, ЗА НЕЙНАТА СЪЩО ДУХОВНА И МОРАЛНА ПОДКРЕПА!


НА ВСИЧКИ ВАС, ДОБРИ И МИЛИ ХОРА, СКЪПИ ДУХОВНИ ПРИЯТЕЛИ, БЛАГОДАРЯ ОТ ВСЕ СЪРЦЕ!

БЛАГОПОЖЕЛАНИЯТА, ИЗПРАТЕНИ ОТ ОТЕЦ ПЕТЪР МАДЖАРОВ И НЕГОВОТО СЕМЕЙСТВО - НЕКА БЪДАТ СЪЩО ПОЗДРАВ ЗА ВСИЧКИ, ВСИЧКИ ВАС!

С обич към всички: Кина Златева - Детелина!