"Живея аз във приказния град чудесен!!!.. Живея аз във Китна долина!!!... Ухаеща на дивни аромати, на Розата - Царицата в Света!!!..."

сряда, 30 септември 2015 г.

Освещаване на храм "Рождение на Св. Йоан Предтеча", кв. Мътница, гр. Шумен

"Не бой се, само вярвай!" - както Бог е казал!!!

Мили приятели, скъпи братя и сестри!

Искам да благодаря на Бога, за промяната, която извърши, с моето дете Радост.

Тя е голяма на години, но си остана като малките деца – по-пълничка, по-нисичка,
с едно по-детско мислене. Години наред се страхувах да я оставя сама, защото й е трудно да се ориентира в непознат град, в непозната обстановка. Да, за нищо не можеше да бъде самостоятелна.


Благодаря на Бога, че в началото на тази година, на 02 януари 2015 година, през нощта, видях в едно съновидение, което вярвам, че Бог ми изпрати, как чрез един много известен руски светец – Св. Серафим, Саровския ЧудотворецБог й подари тази самостоятелност, за която го молих години наред!!!

Благодаря на всички духовници и на всички добри хора, които се молиха за нея през годините, както и на отец Теодор Попминчев, който прочете след този случай благодарствените молитви за нея към Бога, Майката Божия и Светеца!

Благодаря най-сърдечно също на всички от молитвената група "Верни прибежища - помогни на дете", които се молиха горещо за нея!

След съновидението и молитвите дъщеря ми се яви на предварителните изпити, както и на редовния изпит за кандидат-студенти в един от Университетите в страната и за моя голяма изненада – успя да се справи. Приеха я да следва – предучилищна и начална педагогика /защото децата са нейната най-голяма обич /, задочно обучение, както тя си избра.

Много обаче се притеснявах как ще се справи сама с пътуването по време на очните занятия, след като никога почти не беше ходила сама в друг град. От Православна Молитва във Фейсбук, както и от Национална молитвена група се молиха горещо за нея.
И... Благодаря на Бога – всякакъв страх в нейното и моето сърце изчезнаха след молитвите им!!!

Благодаря най-сърдечно и на тях! Нека Бог бъде винаги с тях и да помага на хората чрез техните молитви и обичта им към хората! Амин!

Да, дъщеря ми се справи напълно самостоятелно с всичко през време на първите си очни занятия в продължение на тези три седмици, в които продължиха занятията и тя пътуваше всеки ден. Сега чете за изпитите си, които започват през месец октомври. Вярвам, че Бог и Майката Божия ще й помогнат да се справи и в това отношение!

Нека бъде благословено Името Божие по цялата земя! Нека знаят хората, че няма по-добро средство за разрешаване на всички проблеми от молитвата! Нека знаят, че няма по-добър Баща, Лекар и Приятел от Бога, Който обича всички ни и горещо желае да помогне на всеки от нас!!!
Нека Божието благословение бъде над всички вас и вашите семейства! Амин.
 

И нека се обичаме с Божията любов, както Бог е повелил в Своето Свято Слово!!!

С благодарност към Бога и към всички, които се молихте за нас: Кина Златева
* * * 
Да, общата молитва винаги прави чудеса, когато имаме любов в сърцата си един към друг!!! Аз благодаря на Бога, на Майката Божия и на Светиите за промяната на Радост! Благодаря на всички духовници, които се молиха за нея през годините! Благодаря на цялата молитвена група, която се моли за нея толкова дълго време вече! Благодаря и на теб, Роси, че не я забрави в молитвите си, в записването на името й в Светите места, които посещаваш толкова често - тук и в чужбина! Благодаря на всички добри хора, които ни писаха и се зарадваха заедно с нас на промяната й! Нека Бог благослови всички вас, мили хора!!! Нека благослови вашите деца, семействата, близките и познатите ви!!! Нека да благослови страната и народа ни, децата ни - Децата на България, за които всички носим отговорност за тяхното правилно възпитание!!! Нека да благослови всички болни, всички проблемни дечица - малки и големи - и да ги направи пълноценни и щастливи хора в този свят за радост на родителите им и за прослава на Своето Велико и Свято Име!!! Амин!!!





                                  Прекланяме се ние днес пред Тебе!!!...

                                  Прекланяме се с нежност и любов!!!...

                                  Целуваме нозете Ти със Обич!!!...

                                  Целуваме Ги с Огнена любов!!!...



                                                                 Спасителю, Спасителю любими!!!...

                                                                 Спасителю на нашите души!!!...                                                                                                   Ний Твои сме, ний Твои сме Навеки!!!...
                                                                 Ний Твои сме изстрадали Деца!!!...








Свети Серафим, САРОВСКИЯТ ЧУДОТВОРЕЦ, чрез когото Бог подари самостоятелност на дъщеря ми, освобождавайки я от негативните въздействия през годините, които пречеха на нейното развитие - физическо, интелектуално, духовно...

Благодарим му от все сърце!!!

Благодарим Ти, Господи - Велик и Предобър!!!

„Божествени искрици“! 


Така преди почти 15-т години озаглавихме детско-юношеското списание "Божествени искрици", от което преди няколко дни излезе новият брой – 41 -ви брой.



Благодаря на Бога за благословението, което винаги ни изпраща при всеки пореден брой през всичките тези 15 години!



Благодаря на отец Стефан, който с изключително голямо желание прие тази идея преди 15 години и постави началото на издаването му под названието отначало на първите 
6-т броя, озаглавени "Християнче"!



Благодаря на всички участници в списанието, които се включват с материалите си години наред, без да очакват за това някакви... авторски хонорари или... похвали от някого!



Благодаря на разпространителите на списанието през всичките тези години, най-ревностни от които са Майка Валентина Друмева и г-н Иван Николов!!!



Благодаря и на тези разпространители, които разпространяват списанието и извън пределите на страната ни, където има Български Православни Църкви, като свещ. Йордан Карагеоргиев!



Благодаря на Росица Пенева, която изяви категоричната си воля – този брой на списанието да бъде спонсориран от нея!!!



Благодаря на добрите професионалисти и естети - Дора Славова и Станчо Станчев от Издателство "Стикс & Mонида Дизайн" ООД, които през всичките тези години бяха с нас и също не се измориха да даряват не само труда си, но и топлината на своите сърца!!!
Благодаря и на Светата Старозагорска Митрополия за доверието и благословението, което ни даде през 2000-та година, за да достигат духовните истини до сърцата и душите на дечицата!!!


Нека Бог да благослови всички тези Свои чада, работещи всеотдайно за духовната просвета на децата, на родителите им, на девойките и младежите, както и за духовната просвета на всички читатели – малки и големи!



И нека всички да се обичаме с Божията безпределна и вечна любов, както Бог е повелил: „Да любите друг друга!“ Амин.

Кина Златева
* * * 
Пояснение: Малко по-късно ще бъде включен и този брой на списанието в блога ми. Желаещите да разгледат този брой на списанието - 41 -ви, може да погледнат ето тук: http://detelina-zlateva.blogspot.bg/p/blog-page_3244.html