"Живея аз във приказния град чудесен!!!.. Живея аз във Китна долина!!!... Ухаеща на дивни аромати, на Розата - Царицата в Света!!!..."

четвъртък, 13 септември 2012 г.

Покана за празничен водосвет

                           С Вяра, Надежда, Любов и през тази учебна година!   



Младежки православен център „Чисти сърца” към катедрален храм „Свети Висарион Смоленски” в Смолян открива новата си учебна година с водосвет за здраве и благоденствие на деца, родители и учители на 17 септември 2012 г. от 17 часа в храма.


Водосветът ще се отслужи с благословението на смолянския архиерейски наместник архимандрит Висарион. В песнопенията участие ще вземе и детският хор „Чисти сърца”.
 След водосвета  в Неделното училище  ще се проведе открита среща с  родителите и гражданството, за да бъдат запознати с програмата през новата учебна година.

Центърът  Чисти сърца” обяви нов прием на деца и младежи в групите по вероучение, хорово пеене, журналистика, приложно и изобразително изкуство. В него се работи за развитие на детските таланти, укрепване на вярата и родолюбието, утвърждаването на българските ценности. Издава се вестник „Чисти сърца”, списван само с детско творчество.

Нека заедно на този ден – 17 септември от 17 часа – да отдадем почит на добродетелите, които ни крепят в живота – вярата, надеждата, любовта, мъдростта. На този ден нашият народ почита християнската светица София и три й дъщери мъчениците Вяра, Надежда и Любов , жестоко наказани от римската власт по време на гоненията срещу християните, когато са били на 12, 10 и 9 години.

Очакваме ви с радост!
"Чисти сърца"