"Живея аз във приказния град чудесен!!!.. Живея аз във Китна долина!!!... Ухаеща на дивни аромати, на Розата - Царицата в Света!!!..."

сряда, 26 октомври 2011 г.

Чудотворната икона от възобновения древен храм "Св. Атанасий Велики" в гр. Горна Оряховица

Чудотворната икона от възобновения древен храм "Св. Атанасий Велики" (Архиепископ Александрийски) в гр. Горна Оряховица!

Храм "Св. Атанасий Велики" в гр. Горна Оряховица е възобновяван години наред от сем. Маджарови ( отец Петър, презвитера Красимира и иподякон Марин) с помощта на Търновската Света митрополия, на благочестивите християни от този храм, на духовни лица, като покойния отец Севастиян и други монаси, от Атон, а също и с помощта на много родолюбиви българи от страната и чужбина, които милеят за страната ни, за нейното духовно просветление и желаят да видят отново България в своето Духовно величие и слава, както е била през вековете, преди да падне страната ни под жестокото робство, продължило цели пет века...

Това е Чудотворната икона на Светеца, пред която богомолците отправят своите горещи молитви и получават Божието благословение по молитвеното застъпничество на Свети Атанасий Велики.



Снимки на отец Петър и презвитера Красимира, възобновителите на храма!



За чудесата, извършени от Бога по застъпничеството на Светеца, човек може да чуе много от сем. Маджарови, както и от християните в този храм, но самият храм, възобновен в своето древно величие и слава, е сам по себе си най-голямото доказателство за Безграничната любов на Светеца към Бога, към Православието, към хората, обичащи и търсещи Истината и Правдата!

Нека се обръщаме в молитва към този дивен Светец, готов да закриля всички ни, да закриля дори и тези, за които се молим, без дори те и да са чули нещо за него, както предпази децата и всички мои съселяни преди няколко години / 2009 г./в деня на страшната трагедия на празника Възнесение Господне, станала на връх Бакаджика край Ямбол...

С обич и Благодарност към Бога и към Св. Атанасий Велики, а също и към сем. Маджарови, изпратило ни за всички читатели Божието благословение / чрез отец Петър/ и стенописите от този чуден храм, които ще бъдат представени на читателите в следващата публикация!