"Живея аз във приказния град чудесен!!!.. Живея аз във Китна долина!!!... Ухаеща на дивни аромати, на Розата - Царицата в Света!!!..."

сряда, 25 януари 2012 г.

"Чисти сърца": „Благодарим ви, добри хора!”







Младежката доброволческа организация „Чисти сърца” към катедрален храм „Св. Висарион Смоленски” в Смолян благодарим на всички добри хора, които пуснаха дарения в касичката ни. Това са цели 478 лева и 76 стотинки!

Касичката поставихме в храма в навечерието на Коледа, за да подкрепим поредната си акция. А тя ще бъде среща с майки на деца с увреждания, които посвещават цялото си време за спасяване на рожбите си не само от физически, а и от душевни болки. Те нямат време за себе си, за свое развлечение. Ние ще им подарим едно весело пътуване до забележителности в Родопите и ще го направим заедно със Съюза на инвалидите в Смолян.


Ние получиха и дарения във вид на предмети за бита, детски играчки и дрешки, книжки, лакомства и др., които вече предадохме на малките членове на Съюза на инвалидите в Смолян по време на Коледното им тържество в ресторант „Централ”.


За една година и два месеца от създаването й в Деня на Въведение Богородично през 2010 г. доброволческа ни организацияЧисти сърца” записа 15 благотворителни акции, свързани с болни и самотни хора, деца сираци и бездомни животни. Организирахме два детски празника пред храма, проведохме 4 трудови дни за почистване на природни обекти в Смолян, два пъти подарявахме саксии с цветя за акцията ниЦветните балкони на Смолян”. С голямо въодушевление в новооткрития пенсионерски клуб в кв. „Каптажа” голата стена превърнахме в красива изложба с произведения от бита на родопчанката.


Всеки, занимаващ се с важна работа като нашата, знае, че трябва се прави отчет на свършеното. И ето – ние го правим. А идват и спомените от прекрасно прекараните моменти. Спомняме си лицата на хората, с които сме имали късмета да се срещнем... А ние имахме огромен късмет. За една година усилена работа ние се запознахме с прекрасни хоравъзрастните хора в Дома в с.Фатово, тези забравени, но добри души ни развълнуваха до сълзи, когато решиха да ни подарят една песен, изпята от сърце, и усмивките си.

Нашите приятели - децата от Дома в Широка лъка, са запечатани в нашите сърца от първия момент, в който ги видяхме. Те ни подариха своето крехко детско доверие, приятелство и усмивки, разбира се!


Доброволческата съдба ни срещна с прекрасни възрастни хора и деца от Смолян. Заедно с пенсионерите се забавлявахме по български с кръшни хора и песни, а със смолянчанчетата си играхме, творихме и лудувахме на детските празници пред храма за1 юни под надслов „Заедно срещу дрогата” и за откриване на новата учебна година под надслов ”Да пазим децата на пътя с Вяра, Надежда, Любов”.

Навсякъде, където и да отивахме, когото и да срещахме, ние намирахме усмивки и така се превърнахме точно в това – едни Събирачи на усмивки! Казват, че доброволецът не иска нищо в замяна на своя труд и усилия, а ние искаме – ние искаме да оставяме след себе си едни усмихнати и щастливи хора, а за нас да вземем красивите и приятни спомени с нашите нови приятели!


Но какво щеше да се случи, ако нямахме подкрепата на много добри хора? Ето какво - нямаше да се справим! Благодарение на многото добри хора ние успяхме да зарадваме много тъжни хора. Затова от името на всички доброволци на ,,Чисти сърца’’ и от името на тези, свързани с нас, искаме да ви благодарим, добри хора! За нас вашата подкрепа значи много, защото вие ни цените и уважавате, макар да сме още ,,малки’’ - само на 1 година и 2 месеца. Доверието ви ни помага да вървим напред всеки ден!


Невена Делчева,

председател на Младежката доброволческа организация „Чисти сърца