"Живея аз във приказния град чудесен!!!.. Живея аз във Китна долина!!!... Ухаеща на дивни аромати, на Розата - Царицата в Света!!!..."

четвъртък, 23 февруари 2012 г.

Нова благотворителна акция на Младежкия център "Чисти сърца"!


Уважаеми съграждани!
Мили добри хора!

Ние, децата-доброволци, от Младежкия православен център Чисти сърца” към катедрален храм „Свети Висарион Смоленски”, обявяваме нова благотворителна акция. Този път за закупуване на два малки цветни телевизора за болните на хемодиализа в МБАЛ Д-р Братан Шукеров” в Смолян. Идеята ни подсказа председателката на Съюза на инвалидите в Смолян Захаринка Славчева. На среща с ръководството на съюза, на която уточнихме какви общи дейности предлагаме до края на тази учебна година, госпожа Славчева сподели, че за ремонтираното отделение за хемодиализа е нужен още един телевизор.


Болните, които се превозват и от най-далечните села на нашата Смолянска област, остават в отделението в лежащо положение поне 4 часа, включени на хемодиализните апарати. Представихме си колко изтощително се чувстват, колко мъки изпитват и сигурно се страхуват за живота си, но в същото време са благодарни на болницата, че тези процедури са спасителни за тях. Представихме си, че може да са наши близки или наши непознати, няма значение, които още искат да посрещат всяка сутрин слънцето, да се радват на живота и на добри човешки отношения. Решихме, че можем да им помогнем. Досега нашите благотворителни акции винаги са успявали, защото сте ни помагали вие, добрите възрастни хора, независимо дали работите или сте пенсионери. Благодарим ви от сърце!

При посещение в отделението за хемодиализа в Смолянската болница се установи, че са нужни не един, а два телевизора, защото ще влязат в действие още две нови зали. Ремонтът на отделението е струвал 26 865 лева. Вътре е много чисто и приветливо. Осигурени са и 123 хиляди лева за нова медицинска апаратура благодарение на Министерството на здравеопазването и на ръководството на болницата. Медицинският екип се грижи внимателно за болните.

Нека дадем и ние своя дял в полза на тези, които страдат, които през ден прекрачват прага на отделението, за да се спаси животът им, превозени до Смолян и от най-отдалечените селца на нашата родна планина Родопа, някои от 100 и повече километра дори.


Двата малки цветни телевизора ще струват общо около 300 лева. Когато лежат по 4 часа, включени на хемодиализната апаратура, пациентите няма да скучаят и да мислят тревожни неща. Те ще знаят, че някой непознат или много непознати са се погрижили като най-близки хора за тях да облекчат болките им. Да дадат усмивка на техните лица.

Ще поставим касичка в храм „Св. Висарион Смоленски”. Ние също ще се включим в благотворителната акция с нашите „доброволчески левчета”, които отделяме всеки месец от джобните си средства.

С обич към всички добри хора: Децата-доброволци отЧисти сърца”!

22 февруари 2012 г.,
гр. Смолян

Пояснение: Би било много хубаво тези закупени за пациентите телевизори от Децата към Младежкия център "Чисти сърца" да се използват за духовната просвета на болните хора / по тяхно желание /, които през тези 4-ри часа, включени на хемодиализната апаратура, ще могат да гледат предаванията или да слушат проповедите, или пък да "участват" молитвено в службите, които се излъчват по телевизията към Светата Митролопия в гр. Пловдив!

/Кина Златева/













-----------------------------------------------------------------

Бяла пътека...



БЯЛА ПЪТЕКА

Прекланям се пред Теб, Родино мила,

пред подвига на своите деди;

целувам аз земята ти Свещена

и сливам се със твоите мечти!!!”

/Детелина/

Във тази Красива и Бяла

пътека

са всичките мои мечти...

Мечти - толкова Чисти, и Светли и Странни,

които Господ ми Дари...

Мечти за Прекрасната наша Родина,

понесла безброй теготи...

Мечти за народа ни Грешен и Страдащ, и Стенещ,

но търсещ Господния Път....

Път Светъл, тъй Чист и Сияен

за Всички народи в Света!!!...

Път Светъл, по който България ,

призвана е Първа да тръгне в Света!!!

Да Бъде!!!

18 юли 2011

Детелина Златева

Снимките са от албума на Ели Зарева, взети от руския сайт: gifzona.com.


За мен си всичко, всичко Ти, Родино!











За мен си всичко, всичко Ти, Родино!


Аз виждам болката в сърцето Ти

ранено...
Аз виждам болката на Твоята
Душа...
Аз виждам и сълзите Ти
горещи...
Аз виждам болката на цялата
Земя...

За мен си всичко, всичко Ти,
Родино...
За мен си Майка и Страна
добра...
За мен си Цвете, грейнало
в градина...
За мен си Красотата
на Света...

Ний всички Те обичаме, Родино...
Ний, Твоите Изстрадали
Деца...
Прости ни, че Сърцето Ти
ранихме...
Прости ни за... позорните
дела...

Ний Твои сме, ний Твои сме,
Родино...
Ний Твои сме и с Обич Ти
шептим:
"Бъди ни Изгрев Светъл
в тъмнината...
И като Майка - всичко ни
прости...

01.02.2012
Детелина Златева

Снимката на картата на България е взета от Интернет.

Другата снимка /на красивата роза /е от албума на Ели Зарева.

"Православна България над всичко!" - отговорът...