"Живея аз във приказния град чудесен!!!.. Живея аз във Китна долина!!!... Ухаеща на дивни аромати, на Розата - Царицата в Света!!!..."

понеделник, 6 юни 2011 г.

Трети юни - Международен ден за борба срещу аборта...


На 3 -ти юни, в първия ден от Празника на Розата в Казанлък, бе отбелязан и Свтовният ден за борба срещу абортите по своеобразен, нестандартен начин, за който много от читателите навярно вече са успели да прочетат в Интернет на посочения по-долу линк.

От информацията в този материал /на посочения по-долу линк/ четем написаното, което впечатлява всички ни:"От легализирането на абортите в НРБ през 1956 година досега по този начин са избити над 6 000 000 невинни български деца."

Над 6 000 000 невинни български деца... Трудно ни е да си представим всичко това, но то е факт - проверен, документиран...

А по-надолу, пак в тази статия на автора Христо Христов, четем за хората от този град, взели дейно участие в посочената "анти-аборт акция", проведена в Града на розите:

"Анти-аборт акцията в Града на розите бе подкрепена от Архиерейското наместничество в лицето на свещеноиконом Петко Мотев и от младите хора от Фентъзи-клуба и Клуба за изучаване на православните ценности с ръководител Валя Димова при общинския детски комплекс „Св. Иван Рилски”. Рамо на мероприятието даде със своя чар и новоизбраната Царица Роза 2011 – Симона Петкова."

Валя Димова - ръководител на Клуба за изучаване на православните ценности при Общинския детски комплекс "Св. Иван Рилски". Тя е и учителка на децата в Неделното училище към храм "Св. Богородица" в гр. Казанлък.

Тази млада богословка - тиха, скромна, мила - е само на 20-т и няколко години... Това обаче не й попречи ни най-малко да извърши истински духовен подвиг, осиновявайки си детенце от Дом за сирачета в гр.Стара Загора, за да дари радост и топлина на едно изоставено дете, да дари обич и щастие на едно добро дете, с което са неразделни! Винаги и навсякъде те са заедно! Заедно са в храма, заедно са по улиците, заедно са и в проведената акция "анти-аборт" - може да ги видите на снимката, където също са заедно... Като братче и сестриче те са навсякъде заедно - хванати винаги за ръце и винаги усмихнати, говорейки си нещо свое си...

Тук, в този град, учениците от Художествената гимназия "Академик Дечко Узунов" преди няколко месеца, по идея на журналиста от нашия град г-н Марчев, подготвиха плакати, които щедро подариха на хората, разлепиха на много места в града ни от тях, а друга част от плакатите бе изпратена в различни градове, за да знаят хората, че АБОРТЪТ Е УБИЙСТВО!

За да знаят още, че той, абортът, Е ГРЯХ, който грях има много тежки последици както за майките, които вземат това свое ПОГРЕШНО РЕШЕНИЕ, така и за лекарите, извършили аборта, а също и за цялото ни общество, за целия свят като цяло, както е посочил и известният наш богослов г-н Иван Николов в предговора на книжката си "ПОКАЕН АКАТИСТ ЗА ЖЕНИ, УБИЛИ ДЕЦА В УТРОБАТА СИ":

"Още преди да са успели да видят чудната Божия светлина, тези нещастни създания, биват набождани с игли, разсичани с ножове, разкъсвани на живи парчета месо... По тази причина това злодеяние на нашия век е в основата на всички световни злини и природни бедствия: войни, земетресения, наводнения, неизцерими болести..."


Да, длъжни сме да се замислим над всичко това и да поставим край на това "злодеяние на нашия век", както е наречено по-горе от г-н Николов...

Длъжни сме, ако уважаваме себе си, ако искаме да бъде спокойна съвестта ни, ако искаме да не чуем страшните думи на Спасителя в Деня на Страшния съд: "Идете си от Мене беззаконници..."

И НЕКА СЕ ПОКАЕМ ЗА ИЗВЪРШЕНИЯ ГРЯХ - ИЗВЪРШЕН ПОРАДИ НЕЗНАНИЕ, ПОРАДИ ЛЕКОМИСЛИЕ, НЕРАЗСЪДСТВО ИЛИ НЯКАКВИ ДРУГИ ПРИЧИНИ, "ДОКАТО ВСЕ ОЩЕ Е БЛАГОПРИЯТНО ВРЕМЕ, ДОКАТО ВСЕ ОЩЕ Е СПАСИТЕЛЕН ДЕН", КАКТО Е ПОСОЧЕНО В СВЕТОТО ПИСАНИЕ...

НЕКА КАТО ПСАЛМОПЕВЕЦА ОТ ПСАЛОМ 38:18 И НИЕ МНОГО ИСКРЕНО ДА КАЖЕМ: "АЗ ЩЕ ПРИЗНАЯ БЕЗЗАКОНИЕТО СИ, ЩЕ ТЪЖА ЗА ГРХА СИ"!

ДА, НЕКА ДА ПРИЗНАЕМ БЕЗАКОНИЕТО СИ, ЗАЩОТО САМО МИСЪЛТА ЗА АБОРТ ДОРИ Е ГРЯХ! СЪЩО И СКЛАНЯНЕТО ИЛИ ОПРАВДАВАНЕТО, НАСЪРЧАВАНЕТО НА ДРУГИ ДА ИЗВЪРШВАТ ТОВА БЕЗЗАКОНИЕ Е ГРАХ!

НЕКА СЕ ПОКАЕМ, ЗА ДА НИ ПРОСТИ БОГ И ДА НИ ПОМИЛВА ПО СВОЯТА ВЕЛИКА МИЛОДСТ И ЛЮБОВ!

ДА ПОМИЛВА НАС И ДЕЦАТА, КОИТО СМЕ ЛИШИЛИ ОТ ЖИВОТ В НЕЗНАНИЕТО ИЛИ В НЕРАЗУМНОСТТА СИ! АМИН.

Забележка: Плакатът, който виждате на публикацията, в един от тези плакати, подготвени от учениците от Художествената гимназия, предоставен за публикацията от г-н Марчев, на когото сърдечно благодаря!

А ето и линка за посочената статия:

http://stznews.bg/bebeshka-kolichka-stresna-kazanlak-2311.html

Родино мила!


Песента "Родино мила" е по текст на мон. Валентина Друмева (Майка Валентина).
Тя е истинака възхвала на красотата на нашата Родина!


1. Обичам Те, могъща и свободна.
Красив е в тебе, в тебе всеки кът.
Видях под свидна, свидна стряха родна
тук светлина за първи, първи път.

Припев:

Обичам Те, Родино моя мила,
на розите уханни долина
.

Обичам аз Пирин, обичам Рила -

и горда, горда Стара планина.


2. Във тебе чух омая звучна, мека

на българската родна, родна реч
.

И горд съм, че тринайсет, тринайсет века
СИ ОТСТОЯВАНА С ПЕРО И МЕЧ
.


Припев:

Обичам Те, Родино моя мила,

на розите уханни долина
.

Обичам аз Пирин, обичам Рила -

и горда, горда Стара планина.



За България
- С ОБИЧ!!!
От всички нас, които я обичаме и се гордеем с нея!!!...

Автор на музиката на тази песен в музикалния сборник "Църковни песни за деца по стихове на мон. Валентина Друмева" е Стефка Карапенева.

Автор на снимката с изглед от Долината на розите по време на розобера е Венета Николова (снимката е взета от Интернет).


Забележка
: В текста са внесени леки корекции, защото тази песен има още една мелодия...