"Живея аз във приказния град чудесен!!!.. Живея аз във Китна долина!!!... Ухаеща на дивни аромати, на Розата - Царицата в Света!!!..."

петък, 6 юни 2014 г.

Лоран Сурешджани - момчето, открило своето призвание

За рубриката „Желаем да ви запознаем“! 

Из детско-юношеското списание "Божествени искрици"
Скъпи читатели!
Обикновено в тази рубрика сме ви запознавали с изявени духовни личности, които са по-големи от вас. В този брой на списанието желаем да ви запознаем с Лоран Сурешджани, който е на 14 години, но вече е открил своето духовно призвание – да бъде служител на Всемогъщия Бог, Когото искрено и нежно обича и в Когото вярва безрезервно!!!
Лоран е от Ст. Загора, но от година и половина учи във Франция, където живее със семейството си. Твърдо е решил, че когато завърши средното си образование, то той ще се върне в България, за да завърши ДУХОВНАТА АКАДЕМИЯ в София, защото в живота му интересът към Богословието е - ПЪРВОТО НЕЩО!!! !!! !!! Да, то, Богословието, е най-важно в живота на Лоран, който е решил ИЗЦЯЛО да посвети живота си на Бога - като монах...
Освен Богословието Лоран обича много и литературата. Навярно има и други интереси, но това, с което той просто е пример за мен, е неговата изключителна скромност в желанието му към Бога, неговата искреност и чистота на сърцето и душата му... Духовни добродетели, които толкова осезателно откриваме в неговата единствена творба, която е много кратичка, но изключително съдържателна. Самото й заглавие говори толкова много за скромността и красотата на сърцето и душата му!!!

СКРОМНО ЖЕЛАНИЕ

Боже, Ти си Велик,
Даваш радост на моята душа,
От чисто сърце ти се моля,
Малко покривче над моята глава.
Лоран Сурешджани


Нека Светлината на Възкръсналия Божий Син озари сърцето и душата на Лоран!!!
И нека цял живот така щедро да дарява на хората от топлината на своята душа, от онази чиста и красива любов, КОЯТО БОГ Е ВЛОЖИЛ В СЪРЦЕТО МУ, за да бъде този свят отново Светъл, Чист и Прекрасен!!! Амин.