"Живея аз във приказния град чудесен!!!.. Живея аз във Китна долина!!!... Ухаеща на дивни аромати, на Розата - Царицата в Света!!!..."

четвъртък, 6 февруари 2014 г.

До тези, от които зависи бъдещето на България!!!

УВАЖАЕМИ ЧИТАТЕЛИ!
ПРЕДОСТАВЯМ НА ВАШЕТО ВНИМАНИЕ ЕДИН ПРИЗИВ ДО НАШИТЕ 
ДЪРЖАВНИЦИ, ОТ КОИТО ЗАВИСИ СЪДБАТА НА БЪЛГАРИЯ И НА НАРОДА НИ!

АВТОР НА ТОЗИ ТОЛКАВА СЪРДЕЧЕН И СПОНТАНЕН ПРИЗИВ, НАПИСАН С ИСКРЕНА БОЛКА И ЖЕЛАНИЕ ЗА ПОЛОЖИТЕЛНА ПРОМЯНА В СТРАНАТА 
НИ, Е ТОДОРА ИВАНОВА - ЕДНА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО РЕВНОСТНА ХРИСТИЯНКА, ЕДИН ДОБЪР ЧОВЕК, ГОТОВ ДА ПОМОГНЕ НА ВСЕКИ И НА ВСИЧКИ, КОИТО СМЕ БОЖИИ ТВОРЕНИЯ ПО ЛИЦЕТО НА ТАЗИ ЗЕМЯ!!!

Публикацията е взеха от Фейсбук, от профила на авторката Todora Ivanova: https://www.facebook.com/groups/449309128503720/permalink/459174557517177/
Учете народа да цени живота и да го пази. Говорете му, че все още има във България хора, милеещи за род и вяра. Учете народа да се труди и да се моли на Бога.
Учете го да си пази здравето, своето и на децата си. Учете го как да си създава радостен християнски семеен / религиозен / живот - как мъжът да се отнася към жена си и жената към мъжа си, как да възпитават децата си. Приучавайте народа на точност, ред и дисциплина, да бъде съвестен, да обича и зачита хората около себе си, да уважава своите и чуждите права. Сами бъдете пример на народа в това, като при всяко свое общуване с него му сочите целта на човешкия живот.

Гледайте на цяла България като на едно голямо семейство. Помнете, че целият български народ, и най-бедният, вдовицата, сирака, са Ваши по-малки братя и сестри. Помнете, че невежеството на народа ви, неговата грубост, неговото диво пиянство, неговите болести, неговата сиромашия - това е Ваш позор, Ваше престъпление. 


Зова Ви на жертва. Зова не всички. Зова тия, които са готови и способни за жертви. Простете ми за това, но трябва да се помогне на нашия народ, на България!!!
Не забравяйте народа! Вие всички сте излезли от народа. Какви сте Вие, какви сме всички ние? Бегълци от своите непросветени братя и сестри? Или сте труженици за това, как по-добре да уредите живота на своя народ? Какво правим за религиозно-християнското и културно пробуждане на народните маси?

Не искам да обвинявам, нито изобличавам никого, а само себе си. Така е редно. Всички тези, от които зависи бъдещето на България, са плът от народната плът и кост от тази, на народа. Вие сте излезли от тази среда рано или късно. Много ли са у нас добросъвестните търговци? Имаме ли честни и добросъвестни зидари и строители, дърводелци ? Кое съсловие стои на висотата на своето положение? Нашите адвокати, съдии и магистрати, журналисти и т. н. - можем ли да ги наречем сол на нашата земя? Тогава какво искаме? Не можете да дадете на Вашата среда добросъвестни пастири на свине. Защо се чудите, че нямате достойни държавници?

Пиша, като болен до доктори. Искам да Ви кажа: народът е груб и жесток и много алчен за материални облаги. Той е ленив и не уважава никого и нищо, не вярва никому. Подозрително гледа на всички и всичко. Къде има тук място за религия? В народните маси има някакви стари църковни привички и традиции, има и остатъци от суеверия. 

Но нима народът е виновен за това? Кой и кога му е говорил за християнството и то Православното? Помислете как и с какво да се помогне на нещастието - това е Ваша задача поставена Ви от Бога! Това е Ваш дълг! Народът е опасно болен!!! ПОМНЕТЕ ТОВА!!!
Религията / ПРАВОСЛАВИЕТО/ е живот и чувство, живо усещане за връзките на човека с Бога, със света, с хората, с всяко животинче и с всяка тревица на полето.
Ако тези връзки не съществуват, не може да се държи нито държава, нито общество, нито семейство, нито човек
. 


Упадъкът на вярата в народа не е само църковен въпрос, но и държавен. Безрелигиозността на масите е може би най-опасната болест. Напразно лекомислени хора мислеха в миналото, а някои и продължават, макар и интелигентни, но умствено и сърдечно бедни, че безбожието е признак на свободомислие. Всички виждаме днес резултата от това мислене.

Безбожието е голота на душата, нищета на духа, умиране на всичко свято, раждане на звяра у човека. Резултатът от всичко това е осъкатяването на живота, безсъвестност, груб егоизъм, грабителство, нагла морална разпуснатост. Христос умира отново на Кръста в душата на народа! Какво по-страшно може да има от тази смърт?

Ако искате да сте честни пред себе си, пред Бога и пред своя народ, не търсете виновниците другаде. Себе си обвинявайте и лекувайте, сами се учете, как да учите народа! Намерете сами Бога и тогава посочете на масите пътя за един по-добър живот. Повтарям: без Бога в душата няма спасение! СПАСЯВАЙТЕ НАРОДА!!! Дайте зърно на живота. Бъдете сами това зърно. Изместете чиновниците формалисти, кариеристите и търговците с вярата. Запалете изгасналите огньове на религиозността и то православната в душите на българите. Разбудете дремещата доброта и човечност в загрубялата, вдървена душа на милиони сънародници!
 
Иисус Христос учил и постоянно повтарял да се обичаме един другиму и да си помагаме, да състрадаваме. ЩЕ ГО ЧУЕМ ЛИ ДНЕС, ИЛИ НЕ, ЗАВИСИ САМО И ЕДИНСТВЕНО ОТ НАС!!! От това ще зависи бъдещето на България.

АВТОР НА ПРИЗИВА: Todora Ivanova, на която сърдечно благодаря за позволението й да бъде вклюен този Призив и в блога ми, за да достигне информацията до повече читатели!  

https://www.facebook.com/groups/449309128503720/permalink/459174557517177/
* * *
Да, "упадъкът на вярата в народа не е само църковен въпрос, но и държавен", както заявява авторката.  
Това е въпрос, който касае всеки от нас, поотделно, и всички нас, като цяло, защото вярваме или не, то ние сме наистина едно семейство - едно голямо семейство, живеещо в страната си, без значение дали сме вярващи или невярващи хора.

ВСИЧКИ НИЕ СМЕ БЪЛГАРИ, ОТ КОИТО ЗАВИСИ СЪДБАТА НА СТРАНАТА НИ, А СЪЩО И СЪДБАТА НА НАШИТЕ ДЕЦА И ВНУЦИ!!! 

ОТ ВСИЧКИ НАС ЗАВИСИ И СЪДБАТА НА НОВИТЕ ПОКОЛЕНИЯ, КОИТО ЩЕ ДОЙДАТ ТУК, НА ТАЗИ ЗЕМЯ СЛЕД НАС!!! 

КАКВО ЩЕ ИМ ОСТАВИМ, КАКВО ЩЕ ИМ ЗАВЕЩАЕМ - КАТО ДУХОВНО И МАТЕРИАЛНО НАСЛЕДСТВО - ВСИЧКО ТОВА ЗАВИСИ САМО ОТ НАС, ОТ ВСИЧКИ НАС: ДУХОВНИЦИТЕ, ДЪРЖАВНИЦИТЕ, ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА И ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА В ТАЗИ СТРАНА, НАРЕЧЕНА БЪЛГАРИЯ!!!... 

СТРАНАТА, КОЯТО ОБИЧАМЕ, В КОЯТО ЖИВЕЕМ И РАБОТИМ ВСИЧКИ НИЕ, КОИТО ОСТАНАХМЕ В НЕЯ...



Пояснение: Снимката с Националния трибагреник е взета от личния албум на свещ. Васил Василев, на когото сърдечно благодаря!

С обич към всички: Кина Златева