"Живея аз във приказния град чудесен!!!.. Живея аз във Китна долина!!!... Ухаеща на дивни аромати, на Розата - Царицата в Света!!!..."

четвъртък, 5 юли 2012 г.

"30 ПАУНДА" - Мартин Ралчевски






Скъпи читатели!

Новият, четвъртият роман на писателя богослов Мартин Ралчевски
"30 ПАУНДА" вече е сред нас, читателите!

Поздравления за автора!
...

Иван заминава за Англия, за да се загуби. Джак напуска Англия, за да се намери. Носталгия, падения, кръстопътища... Разбити мечти и неочаквани обрати. Едни подхвърлени 30 паунда. Два живота преобърнати с главата надолу. И всичко това, когато пътят напред свършва, а назад не можеш да се върнеш. Когато не вярваш в съдбата, но тя напук продължава да вярва в теб!


Д-р Стенли Гьошев,

Екситърски Университет


Емиграционният поток от млади българи повлича и студента Иван. Озовавайки се в чуждата страна, той се оказва под голям стрес и, подобно на много емигранти, заживява труден и самотен живот. Случайна среща става повод за приятелство между него и странен англичанин. Англичанинът е преситен от материалното и търси отговорите на вечните въпроси. За да му помогне, Иван го подтиква да посети Света Гора. Англичанинът заминава от любопитство, но там се случва непредвиденото. Той се преобразява вътрешно и става монах. През този период Иван изпада в недоимък. И точно когато и последните му надежди гаснат, англичанинът се завръща, носейки отговорите за смисъла на човешкото съществуване, а също и една неочаквана новина.

В романът се сблъскват два ценностни модела – на човекът от Изток, който, мечтае да постигне материално благополучие, и на човекът от Запад, който е задоволен материално, но се чувства духовно объркан.

Иван е олицетворение на наивната мечта на повечето български младежи, които вярват, че животът зад граница е прекрасен. Англичанинът пък е прототип на реален човек, от живота на който всеки би могъл да извлече полза.

Д-р Росица Колева,

Ортодоксия

Варшава

...

Разтърсващ и пречистващ роман!

Уилям Сандърс,

Обзървър


–––––––––––––––––

Представянето на романа ще направи Д–р Десислава Пулиева в София на 26-ти юли от 18.30 ч. в книжарницата на ''Сиела'' в подлеза на Софийския университет.

Заповядайте.

––––––––––––––––––––

Повече за романа вижте тук:

http://www.book.store.bg/p79292/30-paunda-martin-ralchevski.html